Authority Partners obilježava 14 godina poslovanja u BiH

0
231973
Authority Partners je 7 godina za redom među najpoželjnijim poslodavcima u BiH (Foto:AJB)

Authority Partners (AP) slavi 21 godinu poslovanja globalno i 14 godina u BiH, sa vizijom da bude autoritet u stvaranju izvrsnih informacionih sistema.
“Počeli smo sa samo četvero ljudi koji su bili voljni da nam se pridruže u februaru 2005. godine, a danas se možemo pohvaliti sa 245 polaznika AP Lab programa, te 526 kolegica i kolega koji su bili dio naše porodice u posljednih 14 godina. Počeli smo rad u jednoj kancelariji sa jednim projektom, a danas smo u dvije i po poslovne zgrade sa 45 klijenata i preko 100 projekata”, kaže Maja Karabeg, suvlasnica Authority Partners-a.
Authority Partners je na prigodnoj svečanosti odao priznanja svima koji su nesebično dijelili svoju izvrsnost u prošloj godini. Kao dio programa lojalnosti, Belma Muftic, koja je dio AP tima već deset godina, nagrađena je sa 10.000 KM.
Jedna od stvari na koju je Authority Partners posebno ponosan je činjenica da su zahvaljujući svojoj pozitivnoj biznis praksi, dinamičnom okruženju i kulturi izvrsnost bili u mogućnosti da pomognu i ubrzaju razvoj IT industrije u BiH. Authority Partners je danas ravnopravan partner na globalnom tržištu.
“Postigli smo ovaj cilj uprkos činjenici da je 70% naših uposlenika počelo svoju karijeru kao juniori. Samo oni koji su prošli kroz to znaju koliko je rada, znanja, strpljenja, sati i volje potrebno da se to postigne. Rast i razvoj je jedna je od naših ključnih vrijednosti”, kazala je Maja Karabeg.
Authority Partners je društveno odgovorna kompanija koja ulaže svoje znanje, energiju i srce kako bi BiH bila bolje mjesto za život za sve građane. U cilju podržavanja i prepoznavanja pojedinaca i organizacija koji dijele istu viziju, ove godine je po drugi put dodjeljeno AP priznanje ‘Heroji zajednice’. Ovaj put udruženju ‘Pomozi.ba’ i njegovom osnivaču Elviru Karaliću.
Prema istraživanjima portala Posao.ba, Authority Partners je 7 godina za redom među najpoželjnijim poslodavcima u BiH, a prema rezultatima poslovanju u prethodne dvije godine i na listi ‘100 najvećih’ u BiH. Iz Authority Partners-a poručuju da nastavljaju svoje putovanje vođeno izvrsnosti, rastom i razvojem, stabilnosti i društvenom odgovornosti.