KVIKO – prvi instant transfer novca s računa na račun u BiH

0
2217
KVIKO je prva platforma za instant plaćanje u BiH

Opcija instant plaćanja s računa na račun sada je dostupnai u Bosni i Hercegovini putem usluge KVIKO Instant.
KVIKO je prva platforma za instant plaćanje u BiH koje skraćuje vrijeme čekanja uplate novca s više sati ili dana na samo nekoliko sekundi, a korisnicima je dostupno 24 sata dnevno tokom cijele godine kroz KVIKO mobilnu aplikaciju.
“Bamcard svakodnevno teži unaprijediti bankarski sektor u našoj zemlji. U svijetu plaćanja, KVIKO Instant predstavlja pravu revoluciju jer olakšava građanima život. Za samo nekoliko sekundi moći će poslati i primiti novac, a za slanje novca više nisu potrebni podaci bankovnih računa primaoca, potreban je samo broj mobitela primaoca. Za korištenje ove usluge dovoljno je da oba korisnika imaju KVIKO mobilnu aplikaciju”, kaže Alma Ahmić, direktorica kompanije Bamcard d.d.
KVIKO Instant omogućava i slanje novca iz inozemstva, a dovoljno je da pošiljalac otvori račun i s njega šalje novac porodici i prijateljima kada god želi. Na ovaj način se izbjegavaju skupi transferi novca iz inozemstva prema BiH te značajno skraćuje vrijeme prenosa sredstava.
“Novi proizvod želimo implementirati u nekoliko banaka jer je interes veliki. S obzirom na to da je riječ o hit proizvodu na tržištu, očekujemo i priključenje novih korisnika. Bamcard je od ranije poznat po lansiranju KVIKO Cash usluge, prve takve vrste u BiH koja omogućava beskartično podizanje novca na bankomatima. Kviko isplatna mreža trenutno broji više od 100 bankomata, a u planu je proširenje na 400 isplatnih mjesta, što će KVIKO činiti najvećom isplatnom mrežom u BiH. Svim klijentima banaka, korisnicima android i IOS platformi, KVIKO je dostupan besplatno za download”, dodala je direktorica Bamcard-a Alma Ahmić.
Kao rezultat potražnje tržišta, Bamcard najavljuje nove funkcionalnosti u 2019. Godini koje će predstavljati novitete kako u BiH tako i regionu.
Za dodatne informacije i aktiviranje najbrže opcije transfera novca – KVIKO Instant, posjetite poslovnice ASA Banka d.d. Sarajevo, Bosna Bank International d.d ili Union Banka d.d. Sarajevo. Više detalja o proizvodu možete pronaći na http://www.kviko.ba/.