Dražen Pandža imenovan za direktora Aluminija

0
661
Dražen Pandža: Aluminij proživljava kliničku smrt!

Nakon provedene konkursne procedure, na današnjoj sjednici Nadzornog odbora za direktora Aluminija d.d. Mostar u sljedećem četverogodišnjem mandatnom periodu imenovan je Dražen Pandža, dosadašnji vršitelj dužnosti ove mostarske kompanije.
Na Pandžin prijedlog, imenovana su i još dvojica članova Uprave, i to Boris Vican na mjesto izvršnoga direktora za tehničke poslove i razvitak, te Ivan Čale na mjesto izvršnoga direktora za ekonomsko-financijske poslove. Četvrti član Uprave odnosno izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove bit će imenovan naknadno.
Članovima Nadzornog odbora Društva koji su, prije današnjega imenovanja direktora i dvojice njegovih kolega u novom sazivu Uprave, obavili razgovore s ukupno pet prijavljenih kandidata na konkurs, Pandža je izabran kao najkompetentniji za prevladavanje krize s kojim je suočen Aluminij.
Inače, Dražen Pandža (rođen 1974.) u Aluminij dolazi u septembru 2016. iz finansijskoga sektora, u kojemu je stekao iskustvo u upravljanju ljudskim i materijalnim resursima organizacijske cjeline kojom je rukovodio, zatim na poslovima planiranja budžeta i nadzora nad njegovom provedbom, te nadzora nad profitabilnošću organizacijskih cjelina. U Aluminiju je zaposlen kao izvršni direktor za ekonomsko-finansijske poslove, da bi u junu 2018. bio imenovan vršiteljem dužnosti direktora Društva.
Boris Vican (rođen 1976.), kao dugogodišnji djelatnik Aluminija, dužnost izvršnog direktora za tehničke poslove i razvoj također preuzima u septembru 2016. godine, s mjesta direktora pogona Elektroliza. Inženjerom je strojarstva i u procesu pripreme doktorata u struci. Ivan Čale (rođen 1979.), diplomirani ekonomist, na mjesto izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove Aluminija dolazi s mjesta direktora Odjela finansijskih poslova Društva. Tu je dužnost obnašao proteklih pet godina.
Upravu Društva očekuje zahtjevan posao opsežnog restrukturiranja i konsolidiranja preduzeća, kako u finansijskomu, tako i u organizacijskomu smislu, a u prvom su redu obaveze na provedbi zaduženja koje je pred njih postavila Skupština dioničara, na tragu posljednjeg revizorskog izvještaja (međunarodna kuća KPMG), saopćeno je iz mostarskog Aluminija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here