Otvorena nova Jumbo trgovina u Cazinu

0
3895
U novom trgovačkom centru u Cazinu svečano otvorena nova Jumbo trgovina

U novoizgrađenom trgovačkom centru City Center AD Cazin , danas je, uz atraktivan program i zabavu za djecu, svečano otvorena nova Jumbo trgovina.
Nakon Sarajeva, Banja Luke i Mostara, Jumbo je svoja vrata otvorio i građanima na sjeverozapadu naše zemlje, u najmodernijem objektu Unsko-sanskog kantona.
Novi Jumbo otvorili su country manager Dino Šuta i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, koji su imali čast svečanog presijecanja vrpce, uz prisustvo investitora tržnog centra Asmira Durića.
“Osim što će nekoliko stotina ljudi biti uposleno u City Centru Cazin, ovaj sadržaj će privlačiti i ljude iz drugih sredina. Ovo je prilika je da se otvaraju radna mjesta u gradu, ali i u regiji, uz turističke posjete Uni, Bihaću, Krupi. Tradicionalno se razvoj naših gradova naslanja jedan na drugi. Otvaranje će se pozitivno odraziti i na druge gradove našeg kantona i druge biznise u gradu Cazinu”, izjavio je Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Svečanu vrpcu presijekli su Dino Šuta, Nermin Ogrešević i Asmir Durić

Prilikom osnivanja 1986. godine, osnovna djelatnost ovog brenda bila je maloprodaja igračaka. Danas, Jumbo nudi mnogo više, pa se tako u ponudi nalazi preko 30.000 različitih artikala.
U sklopu ove široke lepeze proizvoda moguće je pronaći gotovo sve, od artikala za porodicu i djecu, poput pribora i materijala za školu, uredskih proizvoda i dodataka za plažu, do opreme za uređenje vrta i bašte, te sadnju cvijeća.
“Cilj nam je biti prvi izbor za cijelu obitelj kao One stop shop, a u planu nam je i nastavak širenja poslovanja, kako u BiH, kroz nove trgovine u Bijeljini i Tuzli, tako i u zemljama u okruženju, tačnije Crnoj Gori i Moldaviji“, izjavio je Dino Šuta, country manager.
Kid Zone doo, odnosno Jumbo, u BiH posluje kao dio Balfin grupacije. Jumbo kao brand je prisutan kroz 80 maloprodaja u osam zemalja regiona: Albaniji, Bugarskoj, Grčkoj, Kosovu, Makedoniji, Rumuniji i Srbiji, te na Kipru, u kojima je ovaj brend sinonim za igračke i kućne potrepštine.