Live Stage festival pop i rock muzike biće održan u Sarajevu 26. – 28. jula

0
1086
Ministrica Đapo i Mundžić potpisali ugovor o realizaciji projekta Live Stage

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je s direktorom Stage Productiona Adnanom Mundžićem potpisala ugovor o realizaciji projekta Live Stage.
Live Stage je međunarodni festival pop i rock muzike koji će biti održan u Sarajevu od 26. do 28. jula ove godine.
Budući da je riječ o festivalu na kojem će učestvovati najveća imena bh. i regionalne pop i rock scene, što će biti prvi takav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata, Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, ovu manifestaciju prepoznala kao projekt od značaja za Federaciju BiH.
Okupljanjem najpoznatijih izvođača pop i rock muzike iz Bosne i Hercegovine i regiona, pa i šire, Live Stage će označiti povratak poznate sarajevske pop i rock škole i time Sarajevo i BiH vratiti na svjetsku muzičku mapu.
Ovom prilikom, ministrica Đapo je naglasila kako se nada da će ovaj događaj privući nove turiste i posjetioce u Sarajevo, posebno mlade koji prate događanja na svjetskoj i domaćoj muzičkoj sceni.
“Live Stage je festival dobre muzike i pozitivne energije koji će sigurno okupiti veliki broj mladih koji traže i vrhunske izvođače, druženje i zabavu. Prije svega, mladi žele vidjeti svoje muzičke idole uživo, a stariji će se s neizmjernom radošću i nostalgijom prisjetiti slavnih dana sarajesvke muzičke scene. Veliki broj njih će, osim ovog muzičkog spektakla u Sarajevu, posjetiti i druge gradove i destinacije u BiH, gdje će moći uživati u čuvenoj tradicionalnoj bosanskoj kuhinji i našem bogatom kulturno-historijskom naslijeđu. Ovaj događaj označit će i dugoočekivano oživljavanje poznate sarajevske škole pop i rock muzike“, kazala je ministrica Đapo.