Izbor za Miss Federacije BiH u Tuzli 1. septembra

0
1250
Izbor Miss Federacije BiH 2019 biće održan u BKC u Tuzli 1. septembra

U Bosanskom kulturnom centru u Tuzli 1. septembra u 21 sat održat će se izbor za Miss Federacije BiH 2019. Tom prilikom će 24 djevojke koje su prošle na kantonalnim i regionalnim takmičenjima i kastinzimau Federaciji BiH prikazati svoju ljepotu, mladost, znanja i vještine.
Posjetitelji u Bosanskom kulturnom centru i gledaoci Federalne televizije će u direktnom prijenosu na FTV imati priliku pratiti ovaj šou i bogat muzičko-revijalni program.
Moto samog izbora je ‘Bolje obrazovanje, bolja BiH’, a sve u saradnji sa Evropskim univerzitetom Brčko distrikta i Kallos u Tuzli, u cilju promocije i afirmacije mladih.
Posebnu atmosferu u program priredit će grupa Jutro sa malim violinistima i specijalni muzički gost Armin Malikić izvrsni mladi pjevač koji je pobjedio ove godine na muzičkom takmičenju RTL zvijezde.
Voditelji programa biće Zlatan Jovanović i Ljliljana Krulj.
Gledaoci će imati priliku da glasaju putem fiksnih i mobilnih telefona za svoje favoritkinje (uskoro će biti objavljena njihova imena i redoslijed).
Izbor Miss Federacije BiH 2019 održava se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Tuzla u sklopu kvalifikacija za finalni državni izbor Miss Bosne i Hercegovine 2019 koji će se održati početkom oktobra.
Najprestižniji izbor ljepote za Miss Svijeta ove godine se održava u Ujedinjenom Kraljevstvu u Londonu 14. decembra.