Raiffeisen banka podržala pet udruženja: Uručene donacije od 70.000 KM

0
1613
Karlheinz Dobnigg i Belma Hadžiomerović: Praznične donacije su dugogodišnja praksa poslovanja Raiffeisen banke

Raiffeisen banka je povodom novogodišnjih praznika podržala pet udruženja u Bosni i Hercegovini.
“Istinsko je zadovoljstvo u ovo praznično vrijeme biti u prilici pomoći onima kojima je to zaista potrebno. Vjerujem da će donacije udruženjima u iznosu od 70.000 KM obradovati njihove korisnike, doprinijeti njihovoj ljepšoj svakodnevnici, te biti korisne za njihove buduće aktivnosti. Sve ovo je moguće zbog razumijevanja naših klijenata koji daju punu podršku ovom tradicionalnom i humanom projektu. Uručene donacije smatramo zajedničkim donacijama naših klijenata i nas, te im se iskreno želim zahvaliti na povjerenju koje nam ukazuju kroz svakodnevno poslovanje s nama“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Banka je povodom Nove godine donirala po 20.000 KM za tri udruženja: SOS Dječijem selu Sarajevo, Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka, te Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka. Dodatno, povodom Katoličkog i Pravoslavnog Božića uručene su i donacije od po 5.000 KM JU Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Ljubuškog i Centru za porodicu – Kuća Radosti iz Kotor Varoši.
“Koncept društvene odgovornosti predstavlja našu dugoročnu opredjeljenost da doprinosimo održivom razvoju, radeći sa zaposlenicima, lokalnom zajednicom i cjelokupnim društvom na unaprjeđenju kvalitete života. Dio naše strategije održivosti podrazumijeva odgovornost prema zajednici te nastojimo biti uključeni građanin uz aktivno suočavanje sa društvenim izazovima. Svjesni smo da ova udruženja trebaju kontinuiranu podršku kako bi neometano vršila svoje aktivnosti stoga na različite načine nastojimo pomoći njihov rad“, rekla je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija&upravljanja održivošću Raiffeisen banke.
Donacije povodom praznika su dugogodišnja praksa u okviru održivog poslovanja Raiffeisen banke. Riječ je o aktivnosti koju Banka realizuje umjesto uobičajenog slanja prazničnih čestitki klijentima i poslovnim partnerima.