Lidija Žigić dobitnica Zlatnog BAM-a: Uspješna žena menadžer u bankarstvu

0
1163
Lidija Žigić dobitnica priznanja Zlatni BAM u kategoriji 'Uspješna žena menadžer u bankarstvu'

Sinoć je u hotelu Holiday u Sarajevu održana manifestacija ‘Večer banaka’, koju poslovno-finansijski magazin ‘Banke i biznis’ realizuje već 17. put. U sklopu ove manifestacije, najuspješnijim bankama dodijeljena su tradicionalna priznanja ‘Zlatni BAM’ na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini.
Tim povodom, predsjednici Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidiji Žigić pripalo je priznanje ‘Zlatni BAM’ u kategoriji ‘Uspješna žena menadžer u bankarstvu’ za 2018. godinu.
“Vrlo sam sretna i zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam dobitnica ovog izuzetno značajnog priznanja. Ovom prilikom bih se zahvalila magazinu ‘Banke i biznis’ što su prepoznali moj rad, trud i zalaganje. Moram priznati da nije jednostavno biti na čelu jedne banke i da to za mene predstavlja jedan veliki izazov.
Iako sam u bankarskom sektoru uposlena preko 20 godina, svaki dan vrijedno i srcem pristupam poslu i trudim se opravdati ukazano povjerenje. Stalno učim i tako gradim samopouzdanje i vjeru u svoje sposobnosti. Ovakav pristup me je i doveo do ove pozicije. Zahvaljujem se i svim zaposlenicima NLB Banke sa kojima zajedno gradimo uspjehe. Drago mi je da i drugi vide moje rezultate, stoga sam jako ponosna što sam dobitnica ove nagrade za uspješnu ženu menažer u bankarstvu“, izjavila je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo, Lidija Žigić.