Dodjela nagrada ‘100 najvećih’ 18. septembra na svečanosti u Sarajevu

0
461
Sve je spremno za dodjelu nagrada '100 najvećih': Projekt koji osvaja zemlje regiona

Sarajevo će naredne sedmice biti centralno mjesto susreta najuspješnijih privrednika i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.
Manifestaciju najvećih poslovnih uspjeha, dostignuća, ideja i znanja i ove godine će uspješno prezentirati jedan od najvećih poslovnih događaja u BiH – ‘100 najvećih’, koji će se održati 18. septembra na svečanoj gala večeri u hotelu Hills.
Već 32. godinu zaredom Poslovne novine, kroz svoj renomirani projekat ‘100 najvećih’, proglašavaju najuspješnije kompanije u BiH, a ove godine će se, prvi put, dodijeliti i priznanja za najbolje kompanije u regionu. Projekt ‘100 najvećih’, naime, od prije dvije godine dobio je regionalni karakter, pa će se tako pored Crne Gore, dodjela nagrada najuspješnijim kompanijama održavati i u Srbiji 20. septembra u Beogradu.
Ovogodišnja dodjela nagrada biće obogaćena novim sadržajima i kategorijama. Tako će se objaviti zanimljivi podaci ko su vodećih deset kompanija prema konsolidovanim izvještajima koje su ostvarile više od sedam milijardi KM ukupnog prihoda. Dodijelit će se i priznanja za najbolje ‘Žene u biznisu’, a važan sadržaj ove publikacije biće i analiza poslovanja kompanija u čijim upravljačkim strukturama su upravo žene.
Značaj projekta ‘100 najvećih’ prepoznale su i podržale zemlje regiona. Tako su proteklu konferenciju ‘Izazov izvoza’, koja je dio projekta ‘100 najvećih’, podržali Komorsko investicioni forum zemalja Zapadnog Balkana, a učesnici konferencije bili su predsjednici komora iz regiona.
Priča o uspjesima privrede BiH i zemalja iz regiona nastaviće se i u jesen na posljednjoj panel konferenciji u sklopu projekta ‘100 najvećih u BiH’ – o finansiranju izvoza u Banjoj Luci. Izbor ‘100 najvećih’ je jedan od projekta od nacionalnog značaja koji afirmiše razvoj i bolji poslovni ambijent za cjelokupnu privredu BiH i regiona.
Pored Poslovnih novina projekt realiziraju Vanjskotrgovinska komora BiH i LRC d.o.o. iz Sarajeva.