Sarajevo u zimskoj sezoni povezano sa 26 destinacija

0
318
Ukupno 11 aerodroma registrovalo je svoj najbolji putnički učinak u istoriji tokom sedmomjesečnog perioda

U nedjelju, 31. oktobra na snagu je stupio zimski red letenja koji će trajati do 26. marta 2022. godine a u okviru kojeg 13 aviokompanija planira realizaciju svojih aviolinija sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka 26 evropskih i svjetskih destinacija.
Produženje programa stimulativnih mjera koji je uprava Aerodroma pripremila i ponudila aviokompanijama se pokazalo kao dobra poslovna odluka te je Sarajevo, po prvi put u zimskoj sezoni, povezano sa zemljama Bliskog Istoka ali i brojnim zapadnoevropskim gradovima, saopćeno je iz Aerodroma Sarajevo.
Naime, aviokompanija Flynas će tokom cijele zimske sezone povezivati Sarajevo sa Jeddah i Riadhom, što je izuzetno značajno za nastavak razvoja kompletnog turističkog sektora u BiH i nakon završetka ljetne sezone. Također, aviokompanija Wizz Air Abu Dhabi će u zimskom redu letenja održati direktnu avioliniju između Sarajeva i Abu Dhabia, a Gulf Air će od sredine decembra dva puta sedmično obavljati letove između Sarajeva i Bahreina.
Krajem godine je planirano povećanje frekvencija letova Wizz Aira, kao i uspostava aviolinija ka gradovima sa kojima do sada Sarajevo nije bilo povezano (Treviso/Venecija, Hamburg, Billund i Malme).