Autoceste FBiH finansira gradnju mreže: Naselje Stanojevići kod Čapljine nakon 20 godina dobiva pitku vodu

0
964
Autoceste FBiH kontinuirano rade i na unapređenju i razvoju lokalnih zajednica

Izgradnja Koridora 5c je prioritet JP Autoceste FBiH, ali osim izgradnje i razvoja modernih autocesta, aktivnosti ovog preduzeća su usmjerene i na razvoj lokalnih zajednica, brigu i odgovornost za ljude i okoliš u kojem djeluje.
Jedan takav pozitivan primjer suradnje između JP Autoceste FBiH i lokalne zajednice upravo se realizira na području Čapljine, gdje prolazi autocesta poddionica Buna – Počitelj. Ova poddionica jednim dijelom prolazi kroz područje Mostara, dok najvećim dijelom prolazi kroz područje Čapljine. Izgradnja same poddionice je ušla u završnu fazu, ali tu ne prestaju radovi na ovom prostoru.
U okviru suradnje s lokalnom zajednicom Autoceste FBiH će financirati i izgraditi vodovodnu mrežu za mještane čapljinskog naselja Stanojevići. Obzirom da za potrebe odmorišta Rotimski potok u blizini ne postoji vodovodna mreža, JP Autoceste FBiH je sklopilo ugovor s Gradom Čapljinom o izgradnji primarne vodovodne mreže s mogućnošću da se naselja kroz koja trasa prolazi spoje na istu mrežu, a to se ponajviše odnosi na naselje Stanojevići.
O važnosti i značaju ovog projekta koji realizira JP Autoceste FBiH najbolje govori to da su mještani naselja kroz koja će proći vodovodna mreža već više od dvadeset godina bezuspješno pokušavali realizirati ovaj isti projekt.
Osim vodovodne mreže, u komunikaciji s lokalnim stanovništvom na poddionici Buna – Počitelj izgrađeni su i objekti potputnjaka Bivolje Brdo i natputnjaka Grabovina i Kevčići, a u skladu s propisima o zaštiti okoliša sagrađena su i dva prolaza za životinje.