BankomatIQ – novi bankomat Raiffeisen banke za brzo obavljanje transakcija

0
1163
BankomatIQ je novi multifunkcionalni bankomat Raiffeisen banke

Poslovna mreža bankomata Raiffeisen banke sada je unaprijeđena sa jedanaest novih, multifunkcionalnih uređaja. Riječ o bankomatima BankomatIQ koji pored isplate novca s kartičnih računa nude i niz drugih funkcionalnosti.
“Posebno mi je zadovoljstvo što je naša zaista široka mreža bankomata sada unaprijeđena sa jedanaest novih, multifunkcionalnih uređaja. Ujedno, raduje me što smo prva banka na ovom tržištu koja je svoju ponudu unaprijedila ovakvom vrstom bankomata. Naša želja je da klijentima ponudimo široku lepezu dodirnih tačaka sa Bankom te da im omogućimo da sami odaberu kanal poslovanja koji im najviše odgovara. Na ovaj način nastojimo približiti naše usluge klijentima te skratiti njihovo vrijeme za obavljanje transakcija“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.
Dobnigg je dodao da je riječ o bankomatima koji pored isplate novca s kartičnih računa nude i niz drugih funkcionalnosti.
Ono što BankomatIQ razlikuje od standardnih bankomata je da klijenti mogu obaviti isplatu sa a-vista računa koje imaju otvorene u Banci, te vršiti uplatu na sve svoje račune u Banci, a pravna lica imaju mogućnost pologa pazara. Pored toga, klijentima je na raspolaganju i usluga mjenjačnice za koju nije neophodno posjedovanje kartice u izdanju Raiffeisen banke.
Korištenjem BankomatIQ-a, multifunkcionalnog bankomata, moguće je plaćanje režijskih računa uz naknade koje su do 80% niže u odnosu na naknade za transakcije u Raiffeisen poslovnici.
Detaljnije informacije o uslugama koje je moguće obavljati putem BankomatIQ-a kao i upute za korištenje istih dostupne su na: https://raiffeisenbank.ba/stanovnistvo/bankomatiq.
Multifunkcionalni bankomati Raiffeisen banke na usluzi su klijentima u Sarajevu, Bihaću, Banjaluci, Mostaru, te Zenici i Tuzli. Više informacija o lokacijama dostupno je na: https://raiffeisenbank.ba/lokacije.
Raiffeisen banka je implementaciju multifunkcionalnih bankomata realizovala u saradnji s Printec Group-om koji posluje u 17 zemalja jugoistočne Evrope gdje je isporučio i održava više od 30000 bankomata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here