Barcaffè espresso osvojio dvije zlatne medalje u Milanu

0
2666
Zlatne medalje za Barcaffè Tradizione i Barcaffè Prestigio

Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 29. i 30. novembra u Milanu u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je dvije zlatne medalje za svoje blendove Barcaffè Tradizione i Barcaffè Prestigio.
Sudije ovogodišnjeg takmičenja bili su stručnjaci za kafu, a napitke od kafe ocjenjivali su na osnovu nekoliko kriterijuma, kao što su: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pjene.
“Izuzetno smo ponosni što smo na ovogodišnjem takmičenju postali nosioci čak dvije zlatne medalje i time se našli u društvu drugih vrlo popularnih brendova u Italiji i šire. Barcaffè oduvijek sprovodi stroge mjere kontrole kvaliteta počevši od izbora samog zrna sirove kafe, pa do savršeno pripremljenog i posluženog espressa u kafiću“, izjavio je Andrej Bele, generalni direktor Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe.
Napomenuo je da ovo nije prvi put da Barcaffe ponese zlatne medalje.
“Barcaffe je ponosni nosilac čak 6 zlatnih medalja na Međunarodnim takmičenjima u testiranju kafe, te nam je izuzetno drago što ovoj kolekciji pridružujemo i ovogodišnje dvije zlatne medalje“, dodao je Bele.
Barcaffe je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, čija priča počinje još 1970. godine u tadašnjoj tvornici Droga Portorož, a danas njegovu ponudu čini više od 40 proizvoda, počevši od mješavina mljevene pržene kafe, espresso kafe, instant napitaka i coffee to go.
Barcaffe Tradizione pripremljen je od najkvalitetnijih vrsta arabike i robuste. Obiluje intenzivnim okusom i pikantnom aromom s notom gorkog kakaa i crne čokolade. Prisutan je širom regiona.