BBI banka dobitnik britanske nagrade Best Investor Relations Bank B&H 2020

0
602
Ukupan kapital BBI banke na polugodištu porastao je za 8,77 miliona KM ili za 5,9%

Bosna Bank International (BBI) dobitnica je nagrade ‘Best Investor Relations Bank Bosnia and Herzegovina 2020’, vodećeg finansijskog portala i magazina Global Banking & Finance Review iz Velike Britanije.
Global Banking & Finance Review je finansijska platforma osnovana 2010. godine koja svojoj čitalačkoj publici od tri miliona ljudi iz preko 200 država širom svijeta nudi vijesti, analize, mišljenja, recenzije, intervjue i video zapise iz svijeta bankarstva, finansija, poslovanja, trgovine, tehnologije, ulaganja, brokerskih poslova, poreskih i novosti iz svijeta prava, kao i islamskih finansija.
Stručni i istraživački tim za dodjelu nagrada, od 2011. godine kada je utemeljen, nagrađuje inovacije, strategije, progresivne i inspirativne promjene koje se događaju u globalnoj finansijskoj zajednici. Nagrade su osmišljenje kako bi se prepoznale kompanije svih veličina koje su istaknute u određenim područjima stručnosti i izvrsnosti u finansijskom svijetu.
Inače, nagrade za bankarstvo i finansije ‘Global Banking & Finance Review’ u svijetu su prepoznate kao simbol izvrsnosti u bankarskom i finansijskom poslovanju.
Bosna Bank International d.d. Sarajevo članica je Vijeća stranih investitora (Foreign Relations Council – FIC) u Bosni i Hercegovini, a od 2010. godine BBI organizuje Sarajevo Business Forum (SBF), poslovno-investicijsku konferenciju koja je prepoznata kao najznačajniji događaj za spajanje investitora i poslovnih ideja i projekata u Jugoistočnoj Evropi.