BBI banka i Mastercard nagradili 46 klijenata

0
1197
Uručene glavne nagrade dobitnicima nagradne igre BBI banke i kompanije Mastercard

Bosna Bank International (BBI) i Mastercard BiH danas su na svečanosti uručili glavne i mjesečne nagrade za korisnike BBI Mastercard® kartica. Nagrade sretnim korisnicima, koji su dobili poklon bonove za godišnju kupovinu proizvoda i namirnica u bh. trgovačkim centrima, uručili su Adela Ićindić, marketing menadžer za tržište BiH u kompaniji Mastercard i Emina Šišić, članica Uprave BBI banke.
Dobitnik glavne nagrade – Poklon bona Amko Komerc u vrijednosti 7.200 KM je Muhamed Hodžić iz Žepča. Drugu nagradu u vrijednosti 4.800 KM – Poklon bon Bingo dobio je Edisej Sjerotanović iz Zenice. Treću nagradu – Poklon bon BBI Centra u vrijednosti 2.000 KM osvojio je Sahudin Džaferović iz Sarajeva. Sretni dobitnik – Poklon bona DOMOD u vrijednosti od 1.000 KM je Velija Nezirević iz Sarajeva. Priliku da kupi nešto korisno u IMTECU imat će Violeta Vasić-Uzelac iz Banja Luke, sretni dobitnik poklon bona u vrijednosti od 1.000 KM, dok poklon bon TEHNOMAG-a u vrijednosti 1.000 KM ide u ruke Envera Omerbašića iz Goražda.
“Za 4 mjeseca trajanja nagradne igre broj ciljanih transakcija BBI korisnika Mastercard kartica je porastao za 11% što potvrđuje da su ostvarene očekivane vrijednosti. Treba istaći da je na Mastercard bezgotovinskim transakcijama BBI u 2018. godini uspjela preći prag od 50% ukupnog broja transakcija, što je svrstava u red rijetkih banaka u BiH, sa značajnim iskorakom u kvalitetu kartičnog biznisa”, izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
“U užurbanom vremenu u kome živimo, praktičnost, sigurnost i brzina su vrijednosti koje svi cijenimo, naročito u segmentu plaćanja, te ne čudi da su platne kartice postale sastavni dio naše svakodnevice, a u prilog čemu govori i podatak naše MasterIndex BiH 2018. studije da svaki treći stanovnik naše zemlje plaća plastikom svakoga dana”, istakao je Amir Trokić, account manager za tržište BiH u kompaniji Mastercard.
Osim glavnih nagrada, uručene su i mjesečne nagrade četvrtog kruga: Dobitnik prve nagrade – Poklon bona Amko Komerc u vrijednost: 500 KM je Mersudin Memiš iz Donjeg Vakufa. Drugu nagradu u vrijednosti 400 KM – Poklon bon BINGO dobio je Adi Dervišević iz Sarajeva. Treću nagradu – Poklon bon BBI Centar u vrijednosti 300 KM osvojili su Ćamil Imamović iz Jajca i Samed Zahirović iz Srebrenika.
Sretni dobitnici – Poklon bonova DOMOD u vrijednosti od po 300 KM su Almir Čelik i Aida Mulalić iz Sarajeva. Dobitnici poklon bonova u vrijednosti od po 300 KM u IMTEC-u su Amer Alić iz Gračanice i Izabela Karić iz Živinica. Poklon bonovi TEHNOMAG-a u vrijednosti 300 KM idu u ruke Hamze Mehića iz Tuzle i Elmira Arnautovića iz Bihaća.
Nagradna igra ‘Poklon bon k’o bombon’ počela je 15. avgusta i završena je 15. decembra 2018. a u njoj su mogli učestvovati svi korisnici BBI Mastercard kartica koji su tokom jednog mjeseca napravili bezgotovinske transakcije na prodajnim mjestima u BiH ili inozemstvu, u ukupnom iznosu od minimalno 150 KM. Tročlana Komsija slučajnim odabirom putem računara iz liste učesnika koji su stekli pravo sudjelovanja u nagradnoj igri izvukla je sretne dobitnike mjesečnih i glavnih nagrada.