BBI banka i Oopćina Stari Grad Sarajevo: Povoljni krediti za privrednike

0
1035
Ugovor o kreditnoj liniji potpisali direktor BBI banke Amer Bukvić i načelnik Ibrahim Hadžibajrić

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić i načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, potpisali su danas ugovor o povoljnoj finansijskoj liniji za privredne subjekte sa područja ove općine.
Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,49 do 1,95 posto. BBI banka i Općina Stari Grad na ovaj način žele podržati privrednike, olakšati im poslovanje te pomoći održavanju i povećanju nivoa zaposlenosti.
“Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbjedila milion i sto hiljada KM i pozivam sve privrednike, a naročito mlade, da apliciraju za sredstva iz ove linije. Spremni smo da za ovakve projekte, ukoliko bude interesa, pojačamo finansijsku podršku, ne duplo nego 10 ili 20 puta”, izjavio je Bukvić.
Ovakve subvencionirane linije BBI banka ima i sa drugim općinama i kantonima u Federaciji BiH.
“Do sada je u ovu svrhu plasirano oko 2 miliona KM. Sufinansiranjem dijelaprofitne marže od strane Općine privrednicima su omogućena veoma povoljna sredstva i moram da kažem da smo mi spremni ponuditi i više ukoliko bude zainteresovanih privrednika. Stari Grad nema neke velike industrijske centre i privredne zone ali imamo drugih potencijala koji su uglavnom vezani za turizam i ovo je dobra prilika za biznis”, kazao je načelnik Hadžibajrić te uputio poziv privrednicima da se obrate u BBI banku i iskoriste ova povoljna finansijska sredstva.
U proteklom periodu su 22 kompanije s područja Općine Stari Grad iskoristila sredstva iz subvencionirane finansijske linije.
Jedan od korisnika ovih sredstava iz prethodnih linija je i kompanija GA-ME-HA, koja je dugi niz godina sinonim za ekskluzivne poslastice.
“Mi smo sredstva iskoristili za unapređenje tehnologije proizvodnje te automatski i uposlili nove uposlenike. Preporučujem svim privrednicima da iskoriste ovu finansijsku liniju”, izjavio je Iris Pašić, ispred kompanije GA-ME-HA.
Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnici Ferhadija BBI banke, putem e-mail adresa: ferhadija@bbi.ba i corporate@bbi.ba, ili na brojeve telefona 033/275-508, 253-920, 275-507 i 275-264.