BBI banka i Općina Ilijaš: Skoro pet miliona za privrednike i obrtnike Ilijaša po stopi od nula posto

0
416
Ugovor o subvencioniranoj liniji za privrednike Ilijaša potpisali Fazlić i Bukvić

Predsjednik Uprave Bosna Bank International(BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić potpisali su danas ugovor o subvencioniranoj liniji za podsticaj privrednim subjektima s područja ove općine.
Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici i samostalni poduzetnici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Ilijaš moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto. BBI banka je za ovu liniju obezbjedila 4,7 miliona KM.
“Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku razvoju privrede u našoj zemlji. Strateško opredjeljenje BBI banke jeste razvoj BiH i sretni smo da smo u prilici da kroz ovaj, zajednički projekt sa Općinom Ilijaš, podržimo razvoj privrede. Slične projekte imamo i u drugim općinama i kantonima u cijeloj BiH. Uz subvenciju Općine privrednici će imati na raspolaganju finansijska sredstva po stopi od nula posto, a također i obrada zahtjeva je nula posto, dakle nema troškova”, kazao je Bukvić.
Općinski načelnik Akif Fazlić istakao je da je subvencionirana linija jedna od mjera koja ova općina provodi kako bi pomogla privrednicima i samostalnim obrtnicima u prevazilaženju krize Covid-19.
“Danas smo potpisali ugovor o subvenconiranoj liniji koja će omogućiti našim privrednicima i registrovanim fizičkim licima da dobiju finansijska sredstva po stopi od nula posto. Linijom je predviđeno 4,7 miliona KM. Maksimalni iznos finansiranja za jedno pravno lice je 300.000 KM, dok je za registrovana fizička lica iznos 50.000 KM, sa rokom otplate do 60 mjeseci”, kazao je načelnik.
Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u najbližoj poslovnici BBI banke ili putem e-maila: corporate@bbi.ba, kao i u Općini Ilijaš.