BBI banka obezbjedila milion maraka za stipendiranje učenika i studenata u BiH

0
469
Dodjela stipendija iz Fonda 'Sheikh Saleh Kamel'

Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 500 stipendija iz Fonda ‘Sheikh Saleh Kamel’ učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja. Odabir kandidata izvršiće Komisija BBI banke za izbor i dodjelu stipendija u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije BiH, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom u BiH, te Asocijacijom ‘Fatma’.
Iz Fonda, koji je osnovan na inicijativu Amera Bukvića, predsjednika Uprave BBI banke i velikog prijatelja naše zemlje, filantropa Sheikh Saleh Abdullah Kamela (1941-2020), osnivača AlBaraka finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100 američkih dolara tokom 12 mjeseci.
“Pravo na prijavu imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH. Ovim projektom Sheikh Saleh Abdullah Kamel ugradio se u trajno dobro za BiH, omogućivši mnogim mladim ljudima da se obrazuju i u budućnosti budu od koristi svome društvu i državi”, kazao je Bukvić, istakavši kako je proteklih godina BBI banka u stipendiranje učenika i studenata uložila više od 5 miliona KM.
Konkurs za prijavu otvoren je do 30.6.2021. godine, a svi detalji dostupni su u konkursu kojeg zainteresovani kandidati mogu preuzeti na web stranici BBI banke na linku ovdje.
Za sve dodatne informacije zainteresovani se mogu javiti na besplatni BBI info telefon: 080 020 020 ili na e-mail: stipendije@bbi.ba. Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida i poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobilisanih boraca.