BBI banka prepoznata kao najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH

Član Uprave BBI banke Nedžad Gušić izabran je za 'Najboljeg korporativnog i investicijskog bankara u BiH' u izboru časopisa International Business Magazine sa sjedištem u Dubaiju

0
429
Kvalitet aplikacije BBI banke za mobilno bankarstvo mBBI je prepoznat i nagrađen

Bosna Bank International d.d. Sarajevo prepoznata je kao ‘Najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH za 2021. godinu’, a njen član Uprave Nedžad Gušić izabran je za ‘Najboljeg korporativnog i investicijskog bankara u BiH’ u izboru časopisa International Business Magazine sa sjedištem u Dubaiju.
International Business Magazine iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) specijalizirani je časopis koji promovira razvoj inovativnih poslovnih ideja u svijetu koje potiču privredni razvoj, te imaju pozitivan utjecaj na društvo.
Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, a ova priznanja imaju za cilj nagraditi izvrsnost u poslovanju kompanija, kako u javnom tako i u privatnom sektoru.
Inače, na tržištu Bosne i Hercegovine BBI banka jedan je od pionira i lidera u javno-privatnim partnerstvima i do sada su uspostavili saradnju sa svim nivoima vlasti kroz partnerstva i projekte koji su rezultirali smanjenjem troškova finansiranja za privrednike, posebno za mala i srednja preduzeća. Na ovaj način, putem povoljnih finansijskih linija, subvencioniranih od strane lokalnih zajednica, BBI banka je u proteklih nekoliko godina alocirala više od 220 miliona KM za privrednike u BiH.
Kvalitet aplikacije BBI banke za mobilno bankarstvo mBBI također je prepoznat i nagrađen. Ova usluga digitalnog bankarstva izuzetno je dobro prihvaćena kod klijenata BBI u BiH i inostranstvu, jer omogućava brzo, jednostavno i sigurno obavljanje svih bankarskih transakcija putem mobilnog telefona. BBI je zabilježila izuzetan rast korisnika Android i iOS aplikacije mBBI tokom protekle dvije godine, a najavljene su i nove funkcionalnosti, koje će klijentima dodatno olakšati bankarske poslove.