Otvorena druga poslovnica BBI banke u Tuzli

0
826
BBI banka otvaranjem nove poslovnice u Tuzli nastavlja širenje poslovne mreže u BiH

U Tuzli je danas otvorena druga poslovnica Bosna Bank International. Novootvorena poslovnica je savremeni centar koji zadovoljava standarde modernog bankarskog poslovanja i ukupno 36. poslovna jedinica koja djeluje u okviru mreže BBI banke u BiH.
Simboličnim presjecanjem vrpce poslovnicu su otvorili savjetnik gradonačelnika za ekonomsko-finansijske poslove Grada Tuzla Vedran Lakić i predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.
“Otvaranje druge poslovnice BBI banke u Tuzli je snažna poruka ove institucije koja jedina u ovim izazovnim vremenima otvara novu poslovnu jedinicu. Ovo je veoma značajno za Grad Tuzlu i naše privrednike. Mislim da su građani i privrednici u Tuzli prepoznali kvalitet BBI banke i da će se rado odazvati na ponude ove finansijske institucije”, kazao je Lakić, izrazivši zadovoljstvo što su se u novoj poslovnici otvorila i četiri nova radna mjesta.
Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke istakao je kako ova banka nastavlja širenje svoje mreže i da je ovo sedma poslovna jedinica na području Tuzlanskog kantona gdje BBI banka, pored Tuzle posluje i u Gradačcu, Gračanici, Kalesiji, Srebreniku i Živinicama, gdje upošljava blizu četrdeset radnika.
“BBI je u ovu regiju do sada investirala i plasirala skoro 350 miliona KM. Ponosni smo na rezultate koje smo ostvarili, ali i na partnerske odnose koje smo izgradili, kako sa građanima i privrednicima, tako i sa lokalnim vlastima i zajednicom”, kazao je Bukvić.
On je dodao da je strateško opredjeljenje BBI banke jačanje privrede BiH, prvenstveno kroz rast malih i srednjih preduzeća koji su nosioci razvoja svake tržišne ekonomije.
Radno vrijeme nove poslovnice BBI u Tuzli (u ulici Armije BiH na broju 1) je od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati.