Bh. građani razočarani: Privatizovana gradska plaža u Neumu, za ležaljke i suncobrane po danu 12 KM!

0
2159
Pojačani inspekcijski nadzori na turističkim destinacijama u FBiH, u fokusu Neum

Jedini bh. grad na Jadranskom moru Neum pun je posjetilaca iz svih krajeva BiH, ali i svijeta. No, mnogi gosti, naročito iz BiH ostali su zatečeni uvedenim ‘novinama na plaži’.
Naime, redakciji Patrije javio se M.H. koji godinama unazad s porodicom ljetuje u Neumu. Zbog neplanirane situacije koju su imali na plaži tokom boravka i koja je iziskivala dodatne troškove bili su prinuđeni skratiti ljetovanje. Mustafa objašnjava da su planirali ostati sedam dana na moru, ali su ipak ostali četiri.
“Razlog tome je činjenica, a o kojoj sam razgovarao sa brojnim porodicama koje su doživjele isto to i bile jako nezadovoljne, da su nekom čudnom odlukom nadležni koncesiju nad gradskom plažom dodijelili jednom od hotela (hotel Neum op.a.), koji je to maksimalno zloupotrijebio i cijelom dužinom plaže na kojoj smo odmarali poredali su ležaljke koje se naplaćuju 6 KM po danu koliko koštaju i suncobrani”, kaže ovaj nezadovoljni gosti iz BiH.
Na fotografijama koje smo dobili vide se poredane ležaljke i uz sami rub obale uz more. Mjesta za peškir ili vlastitu ležaljku nema. Gosti su primorani iznjamljivati hotelske ležaljke i suncobrane.
“Za četiri dana potrošili smo budžet za ljetovanje i jedino što nam je preostalo je da spakujemo kofere i razočarani napustimo Neum u koji teško da ćemo se ponovo vratiti. Isto je uradilo još nekoliko Bosanaca i Hercegovaca. Nažalost, na ovaj način šalje se loša slika i poruka da je Neum grad samo za ljetovanje bogatih”, kaže M.H.
Stoga, ukoliko se pripremate za ljetovanje u ovom gradu ili ponesite višak novca ili promijenite destinaciju.