Bh. strongmen Nedžmin Ambešković novo zaštitno lice Hifa Petrola

0
1241
Hifa Petrol predstavila svoje novo zaštitno lice - Nedžmina Ambeškovića, 3. najjačeg čovjeka na svijetu

Najuspješnija naftna kompanija u BiH, Hifa Petrol, predstavila je svoje novo zaštitno lice – bh. strongmena Nedžmina Ambeškovića. Dvogodišnji ugovor sa 3. najjačim čovjekom na svijetu potpisan je danas u Sarajevu na konferenciji upriličenoj za predstavnike medije.
Kompanija Hifa Petrol pokrenula je još 2015. godine kampanju ‘Najbolji sa najboljima’, koja je usmjerena na zadržavanje talenata i pružanje podrške mladim i perspektivnim ljudima. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su vrhunski sportisti koji su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.
Uz Amela Tuku, Damira Džumhura, Mesuda Pezera, Sanjina Pehlivanovića i Darka Savića, kompanija Hifa Petrol odabrala je bh. strongmena Nedžmina Ambeškovića za svoje novo zaštitno lice. Saradnja sa Ambeškovićem, koji potaknut podrškom kompanije Hifa Petrol napušta Švedsku i vraća se u BiH, još jedna je potvrda ostvarenja misije ove najuspješnije bh. naftne kompanije.
Mesud Pezer, bh. rekorder u bacanju kugle, poželio je dobrodošlicu Ambeškoviću u porodicu Hifa Petrol, te naglasio da je Hifa Petrol jedna od rijetkih kompanija koja daje podršku i prepoznaje potencijal u mladim ljudima.
“Naša misija je zaustaviti trend odlaska mladih iz BiH i to činimo kroz aktivnosti pružanja podrške sportistima i mladim perspektivnim ljudima. Posebno se radujemo saradnji sa Nedžminom jer on i Hifa Petrol imaju dosta sličnosti – on je najjači čovjek u historiji BiH i jedan od najjačih u svijetu, a mi smo najuspješnija bh. naftna kompanija. Nedžmina odlikuju snaga i izdržljivost što su upravo glavne karakteristike našeg HPLUS EURO 6 premium goriva. Radujemo se saradnji sa Nedžminom i želimo mu dobrodošlicu u tim najboljih. Nadamo se da će Nedžmin i dalje postizati vrhunske rezultate i biti nabolji ambasador naše zemlje na svjetskim takmičenjima“, izjavila je Alma Guberinić, marketing menadžerica kompanije Hifa Petrol.

Ambeškovića odlikuju snaga i izdržljivost što je pokazao i predstavnicima medija u Sarajevu

Nedžmin Ambešković, prvi Bosanac koji je učestvovao na prestižnom takmičenju najjačih ljudi svijeta, osvojio je treće mjesto na takmičenju ‘Giants Live’ u deadliftu u Wembley areni u Londonu podigavši 440 kilograma. Bh. strongman se od 2016. godine profesionalno bavi deadliftom i za tako kratak period napravio je izvanredne rezultate.
Ambešković je kazao da je ranije nastupao pod zastavom Švedske i živio u toj zemlji, ali da je iz ličnih razloga odlučio promijeniti sportsko državljanstvo, vratiti se u BiH, gdje će nastaviti trenirati, prenositi znanja i takmičiti se pod zastavom naše zemlje.
“Zaista je veliko zadovoljstvo što mi je kompanija Hifa Petrol pružila podršku u donošenju važnih životnih odluka. Ispred mene su veliki izazovi i vjerujem da ću svojim povratkom i uz podršku kompanije Hifa Petrol postići još bolje rezultate. Najsretniji bih bio kada bi moja priča potaknula i druge da se vrate u domovinu i svojim znanjem i iskustvom unaprijede život u BiH“, istakao je Ambešković.
Nakon oficijelnog dijela, za predstavnike medije organizovan je izazov u deadliftu gdje su odmjerili snagu sa 3. najjačim čovjekom na svijetu. Prvolasirani je prestavnik Klixa, drugoplasirani predstavnik Face TV, a trećeplasirani predstavnik portala Ekskluziva.ba. Najboljima su uručene nagrade, a svim damama, predstavnicama medija, fitnes centar ALL IN obezbjedio je gratis treninge.