BH Telecom će na SFF-u demonstrirati usluge 5G mreže

0
906
BH Telecom će u naredne tri godine biti glavni sponzor SFF-a, rečeno je na pres-konferenciji

Kompanija BH Telecom će u naredne tri godine pod sloganom ‘Moje Sarajevo, moja priča’ biti glavni sponzor Sarajevo Film Festivala (SFF), rečeno je danas na pres-konferenciji.
Prvi čovjek ove telekom-kompanije Sedin Kahriman najavio da će posjetiocima jubilarnog 25. SFF-a na festivalskom trgu u Sarajevu omogućiti da sagledaju i sve tehniloške prednosti koje pruža inovativna 5G mreža.
“U tehnološkom smislu ove godine napravili smo značajan iskorak puštanjem 4G+ mreže. Tokom SFF-a idemo korak dalje i na festivalskom trgu ćemo svim posjetiocima omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža kako bismo im dočarali mogućnosti primjene nove tehnologije”, rekao je v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman.
On je dodao da je BH Telecom u prethodnih 20 godina bio partner i koproducent brojnih domaćih filmova i festivala.
“Ponosni smo što na jubilarnu 25. godišnjicu Sarajevo Film Festivala nastavljamo saradnju tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor SFF-a pod sloganom – Moje Sarajevo. Moja priča”, rekao je Kahriman.
Direktor Sarajevo Film Festivala, Mirsad Purivatra, istakao je značaj dosadašnje partnerske saradnje s BH Telecomom koja im je bila podrška od samih početaka Festivala.
“Posebnu važnost za nas ima partner iz telekomunikacijskog sektora, jer su te kompanije sve više aktivno uključene u prozvodnju audio-vizuelnih sadržaja kao što su filmovi, serije i slični sadržaji”, rekao je Purivatra.
Pored specijalnog izdanja prepaid paketa s temom Sarajevo Film Festivala, posjetioci SFF-a će tokom osam dana festivala moći uživati u brojnim iznenađenjima koje je pripremio BH Telecom kao što su pokloni za posjetioce, besplatne wi-fi zone, nagradne igre i praćenje festivalske atmosfere s nekoliko lokacija uživo na moja TV posebnom kanalu.