Bingo City Centri u Sarajevu i Tuzli donirali po 10.000 KM dvjema osnovnim školama

0
121
Škole su donaciju iskoristile za uređenje i opremanje školskih učionica

Školska vrata ponovno su se otvorila ovog septembra, a đaci su s oduševljenjem zakoračili u svoje učionice, svjesni da ih čeka mnogo avantura. U duhu podrške lokalnoj zajednici i obrazovanju, Bingo City Centar je ponovno stao uz đake tuzlanskih i sarajevskih osnovnih škola, pružajući im priliku za sjajan početak školske godine.
Kupci u trgovinama BCC Sarajevo i BCC Tuzla u periodu od 21. augusta do 15. Septembra nakon obavljene bilo koje kupovine sačuvani račun mogli su ubaciti u odabrani ormarić s oznakom škole kojoj žele da BCC donira iznos od 10.000 KM, koji je dva puta veći u odnosu na prethodnu godinu.
Ove godine Bingo City Centar Tuzla donirat će 10.000 KM osnovnoj školi Miladije u Tuzli, dok će Bingo City Centar Sarajevo isti iznos donirati osnovnoj školi Osman Nakašu Sarajevu.
Ovim činom, Bingo City Centar još jednom je potvrdio svoju društvenu odgovornost i predanost lokalnoj zajednici.
“Koraci koje pravimo, ma koliko bili mali, čine razliku. Ovim projektom želimo potaknuti i naše prijatelje, poslovne partnere i kolektive da nam se pridruže kako bismo zajedno osigurali da povratak u školske klupe bude ispunjen smijehom i radošću”, poručili su iz Bingo City Centra.
Najveći zbir računa, prošle godine, u Tuzli, imala je osnovna škola Tušanj, a u Sarajevu osnovna škola Čengić vila I. Škole su ovu vrijednu donaciju iskoristile za uređenje i opremanje školskih učionica.
Ovo je samo jedan od mnogih projekata koje Bingo City Centar planira kako bi podržao obrazovanje i lokalnu zajednicu. ‘Za bolju školu!’ je ponovo tu u augustu 2024. godine.