Bivši general vojske SAD David Grange savjetnik Uprave Bosnalijeka

0
949
Zvizdić razgovarao sa predstavnicima Bosnalijeka - Uzunovićem i Grangeom

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas direktora kompanije Bosnalijek Nedima Uzunovića i novoimenovanog savjetnika Uprave u kompaniji, bivšeg generala vojske Sjedinjenih Američkih Država Davida Grangea.
Zvizdić je upoznao Grangea sa aktuelnom sutuacijom u BiH i čestitao mu je novu funkciju u kompaniji Bosnalijek. Rekao je da će njegovo veliko iskustvo u radu s međunarodnim farmaceutskim i biotek kopanijama, kao i mnogobrojni kontakti te profesionalan odnos i veliko iskustvo u radu, doprinijeti još intenzivnijem poslovnom razvoju Bosnalijeka.
Grange je rekao da će u narednom periodu intenzivno raditi na razvoju poslovanja i međunarodnoj ekspanziji kompanije Bosnalijek.
Zvizdić i general Grange su se složili da kompanija Bosnalijek ima veliki značaj, da izuzetno uspješno posluje i da je u regionu prepoznata kao jedan od lidera u farmaceutskoj industriji.
Zvizdić je izrazio nadu da će angažman savjetnika Grangea doprinijeti još boljem pozicioniranju proizvoda i usluga Bosnalijeka na novim tržištima.