BMW na automobile nanosi boju dobivenu od biootpada

0
113
BMW je prvi proizvođač automobila koji koristi nove boje BASF-a u svojim tvornicama u Evropi

BMW pokušava smanjiti utjecaj svoje lakirnice na okoliš i sada će koristiti boje izrađene od obnovljivih materijala kao što je biootpad ili otpad iz postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda. To, navodno, pomaže u izbacivanju sirove nafte iz procesa proizvodnje boja. Ovim i drugim mjerama očekuje se da će uštedjeti preko 15.000 tona emisija CO2, od sada do 2030.
Čišće boja osigurava BASF, a BMW je postao prvi proizvođač automobila koji ih koristi u svojim tvornicama u Evropi. Ne samo da su boje čišće, one također smanjuju količinu ugljika koji se koristi u proizvodnji, transportu i preradom sirove nafte.
Osim ovih novih boja, BMW-ove tvornice u Leipzigu i Rosslynu koriste održivo proizvedenu zaštitu od korozije i mat boje.
Ovo je samo posljednji korak koji je BMW poduzeo kako bi svoju proizvodnju učinio zelenijom, jer je još prošle godine predstavio novi proces pod nazivom EcoPaintJet Pro koji mu omogućuje preciznije nanošenje boja, piše Revija HAK. To će također pomoći proizvođaču automobila uštedjeti 6.000 megavat-sati energije i smanjiti ugljični otisak za 2.000 tona godišnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here