Brčko distrikt: Objavljen javni poziv povratnicima za obnovu stambenih objekata

Javni poziv je otvoren 30 dana i traje od 17. januara do 16. februara 2022. godine

0
208
Odjel za raseljene, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta objavilo listu korisnika projekta obnove

Odjeljenje za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta BiH
objavilo je javni poziv izbjeglicama i raseljenim licima iz BiH i povratnicima za podnošenje zahtjeva za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Distrikt.
Pomoć u obnovi i povratku povratnicima dodjeljuje se u okviru implementacije projekata obnove individualnih stambenih objekata pomenutim kategorijama stanovništva koji se finansira iz Budžeta Brčko distrikta BiH u 2022. godini, a u okviru osiguranih sredstava u iznosu od 210.000 KM.
Broj stambenih jedinica koji će se obnoviti zavisit će od stepena oštećenosti stambenih jedinica odabranih korisnika i trenutnih tržišnih cijena građevinskog materijala.
Komisija za odabir korisnika razmotrit će sve pristigle prijave i na osnovu propisanih kriterija utvrditi preliminarnu listu korisnika, a potom (nakon razmatranja eventualnih prigovora koju će razmatrati drugostepena komisija) bit će objavljena i konačna lista korisnika. Okvirni rok za odabir korisnika je 90 dana od dana zatvaranja Javnog poziva.
Javni poziv je otvoren 30 dana i traje od 17. januara do 16. februara 2022. godine i bit će objavljen na oglasnoj ploči Vlade Brčko distrikta BiH i Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, te web stranici www.bdcentral.net.

Javni poziv možete preuzeti na ovom linku, a prijavu na ovom linku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here