Brčko: Izlagači iz BiH i regiona predstavili mesne prerađevine, sir, vina i rakiju

0
358
U Brčko distriktu se u prvom kvartalu povećao broj nezaposlenih za 9,3 posto

Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH Anto Domić i glavni koordinator Vlade Željko Antić upriličili su danas u Gradskoj vijećnici prijem za organizatore i učesnike međunarodnog festivala kobasice, sira, rakije, kulena i vina, na kojem je učešće uzelo petnaest izlagača iz BiH i regiona.
Događaj je podržala i ministrica vanjskih poslova BiH Ankica Gudeljević koja je ovim povodom kazala da su ovakvi događaji važni za Brčko distrikt BiH, posebno zbog položaja Distrikta koji otvara mogućnosti za dobru saradnju u svim oblastima sa susjednim zemljama i šire.
Koordinator ‘Voćnog kluba’ Brčko distrikta Savo Lukić je kazao da ovaj događaj ima velike šanse da preraste u tradiciju, te da su ga s razlogom nazvali privredno – turistička manifestacija.
“Ovo je prvi festival kobasice, sira, rakije, vina i kulena. Današnji izlagači su spremni da svoja dugogodišnja iskustva podijele sa našim izlagačima i da time pokažemo da postoji komšijska solidarnost i da proizvođač u Brčkom ne može biti konkurencija proizvođaču u Somboru”, rekao je Lukić naglašavajući da je zbog pandemije i nemogućnosti prelaska granice broj izlagača manji.
Organizator današnjeg festivalа je ‘Voćni klub’ Brčko, a održava se na platou ispred robne kuće.