Budite spremni za nadolazeća sportska takmičenja uz Neo QLED televizore

0
725
Neo QLED televizori dolaze sa velikim ekranima u nevjerovatnoj 4K i 8K rezoluciji

Televizor je bez sumnje središnja tačka svakog modernog doma, pogotovo u vrijeme velikih sportskih takmičenja. A budući da nam se jedno bliži, vrijeme je da odaberete najbolji televizor odgovarajuće veličine, kako ne biste propustili nijedan bitan trenutak.
Kada birate televizor morate biti realistični, jer koliko god da vam se sviđa ideja ‘veće je bolje’, morate uzeti u obzir i veličinu svoje sobe. Cilj je odabrati što veći televizor s obzirom na ugao gledanja, koji treba da zauzima 40% vidnog polja. Takođe, tu treba uračunati i udaljenost između fotelje i televizora. Upravo Samsung Neo QLED televizori dolaze sa velikim ekranima u nevjerovatnoj 4K i 8K rezoluciji, koji će pružiti osjećaj kao da ste na tribinama uživo.
Najnoviji modeli Neo QLED televizora otkrivaju skrivene detalje i kontrast boja kako se pri bilo kom stepenu osvjetljenja ne bi izgubila nijedna sitnica, a boje bile besprijekorne. Zahvaljujući Quantum Dot tehnologiji koja analizira količinu svjetlosti na sceni i optimizuje boje na ekranu, možete biti sigurni da vam nijedan trenutak neće promaći dok bodrite svoj tim. Upravo ova karakteristika omogućava prilagođavanje slike na TV-u vašem ambijentu.
Za još naprednije vizuelne detalje i realniji prikaz brine se Neo Quantum Pro 8K procesor koji pokreće vještačka inteligencija. Inovativni Neo Quantum procesor optimizuje prikaz prilagođavajući se sportskom sadržaju na ekranu, za besprijekornu i glatku sliku visoke stabilnosti. Osim toga, nove modele Neo QLED televizora krasi milijardu preciznih nijansi, te stopostotni volumen boje koji uz pomoć Quantum Dot tehnologije omogućava da doživite svijet u svim njegovim bojama iz udobnosti vlastitog doma. Izvrsna svjetlina slike osiguraće gledanje sportskih sadržaja tokom cijelog dana, bez obzira na stepen osvjetljenja u okolini. Sportski trenuci uvijek su puni adrenalina i brzine, zbog čega ćete uvijek imati maksimalno glatki prenos najvažnijih dijelova utakmice, zahvaljujući brzini osvježavanja od 120 Hz.
A da oči ne postanu teške i umorne, tu je Eye Care certifikat koji posjeduju Neo QLED televizori. Onse ne odnosi samo na izvrsni kvalitet slike, već i na brigu o korisnicima, jer je siguran i nježan za ljudsko oko.
Buka unutar ili izvan doma ne predstavlja problem ukoliko gledate Neo QLED televizor tokom strastvenog navijanja. Uz pomoć automatski optimizovanog zvuka koji se prilagođava prostoru, možete čuti besprijekoran zvuk, čak i kad neko u kući usisava ili na ulici trube automobili. SpaceFit tehnologija zvuka analizira okruženje, kako bi automatski podesila zvuk televizora, te vam omogućila da jednostavno uključite televizor i prepustite mu da on odradi sve ostalo za vas. Osim toga, da zvuk bude što kvalitetniji brine se i Object Tracking Sound Pro tehnologija (OTS Pro), koja osigurava da zvuk prati radnju i prema tome ga precizno reprodukuje na zvučnicima. Active Voice Amplifier, čija je svrha da analizira buku iz okoline, te u skladu sa njom pojačava glasove na ekranu, tu je kako vam ništa ne bi otežalo i ometalo slušanje komentatora na utakmicama.
Kada želite da se zagrijete pred važnu utakmicu ili morate da održite svoj adrenalin tokom vremena, na Neo QLED televizoru odigrajte virtuelnu fudbalsku utakmicu putem konzole ili računara. Ako još niste isprobali čarolije virtuelnog svijeta, veliki Samsung Neo QLED televizor idealan je za to. Super Ultrawide GameView opcija pruža širok pogled na sve scene u videoigrama, dok Object Tracking Sound tehnologija prema scenama raspodjeljujezvuk u prostoriji. Kako bi sve teklo glatko, ne samo dok igrate, nego i dok gledate omiljene filmove i serije, pobrinuće se brzina osvežavanja od 120 HZ.
Iskoristite promotivnu ponudu gdje uz kupovinu Samsung Neo QLED televizora za 2021. godinu možete dobiti i produženu garanciju u trajanju od pet godina do 30. juna 2021. Takođe, Samsung uoči velikog fudbalskog takmičenjaima akcijuna velike 75″ i 85″ ekrane, koja traje sve do 11. jula 2021. Uz nove Neo QLED i Crystal UHD televizore na poklon se dobija i soundbar zvučnik nakon registracije kupovine na ce.promotion@samsung.com.
(Izvor: PR Samsung)