Bukvić saudijskom princu prezentirao rad BBI banke i privredne potencijale BiH

0
765
Saudijski princ Sultan tokom boravka u Sarajevu razgovarao sa gradonačelnikom Skakom i direktorom BBI Bukvićem

Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz, sin kralja Selmana, koji se nalazi na čelu saudijske Komsije za turizam i nacionalnu baštinu, boravio je u posjeti Bosni i Hercegovini. Tokom boravka u glavnom gradu BiH susreo se, između ostalog, i sa predsjednikom Uprave BBI banke Amerom Bukvićem.
Na prijemu koji je u čast gosta iz kraljevske porodice organizirao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Bukvić je sinu saudijskog kralja prezentirao rad BBI banke, jedne od najbrže rastućih banka u BiH, a koja posluje u skladu s islamskim principima.
Predsjednik Uprave BBI banke uglednog gosta upoznao je i sa organizacijom Sarajevo Business Foruma (SBF-a), vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, koja svake godine okupi skoro dvije hiljade učesnika iz svijeta, i uputio mu poziv za dolazak na 10. jubilarni SBF 2019. godine u Sarajevu. Poziv za dolazak na 10. Sarajevo Business Forum saudijski princ je prihvatio i najavio dolazak u bh. prijestolnicu.
Bukvić je saudijskom princu predstavio i prvi ‘Sarajevo halal sajam’, koji će se u septembru ove godine održati u Sarajevu u organizaciji BBI banke i Islamske razvojne banke (IsDB).