Cementara Lukavac dobila nagradu za poslovanje i značajna ulaganja u BiH

0
2922
Finansijski direktor Fabrike cementa Lukavac prima nagradu

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA)dodijelila je danas Lukavac Cementu nagradu za dugogodišnje uspješno poslovanje i značajna ulaganja u BiH.
Ceremoniju ‘Izbor najznačajnijeg stranog investitora u BiH’ FIPA organizira već godinama kako bi se istakli uspješni primjeri stranih kompanija koje posluju u Bosni i Hercegovini i doprinose njenom razvoju.
“Nagrada koju smo dobili znači nam mnogo, ona je potvrda i priznanje uspješnosti naših dosadašnjih ulaganja i poslovanja. Upravo smo okončali treću investicionu fazu u vrijednosti od 20 miliona KM koju smo započeli 2013. Ulaganja su bila usmjerena u za nas i BiH veoma važan projekat korištenja alternativnih goriva koji doprinosi sigurnom, efikasnom i ekološki prihvatljivom procesu proizvodnje cementa. Ovom investicijom ujedno završavamo i predviđeni treći postprivatizacijski investicioni ciklus. Našim primjerom ujedno pokazujemo da je BiH dobro mjesto za ulaganje i da zajedničkim naporima možemo očekivati dalji napredak i razvoj BiH“, istakao je Daniel Maschtovsky, finansijski direktor Lukavac Cementa, koji je danas primio ovo priznanje.
Lukavac Cement svojim investicionim projektima kontinuirano radi na povećanju udjela korištenja alternativnih izvora u svom energetskom bilansu, čime želi biti aktivni akter u upravljanju i zbrinjavanju otpada u BiH. Zajednička, ali i pojedinačna obaveza svih uposlenika u Lukavac Cementu je svakodnevni doprinos propisanim sistemima upravljanja kvalitetom i okolinskim upravljanjem. Kvalitet i okolinsko upravljanje ugrađeni su u sve faze i aktivnosti nastanka proizvoda Lukavac Cementa, a mnogobrojne nagrade i priznanja susamo dodatnipodstrek za nova ulaganja i sprovođenje daljih projekata.
Fabrika cementa Lukavac vodeći je proizvođač portland i zidarskog cementa u BiH. Od 2001. godine članica je ugledne poslovne grupe Asamer iz Austrije. Svojim inovativnim pristupom, strategijom kontinuiranog ulaganja u najsavremenije tehnologije još 2008. je proglašena najvećom ‘green field’ investicijom i ‘Najboljim stranim investitorom’ u BiH.