Ceste FBiH: Potpisani ugovori o nadzoru i završetku radova na dionici Kladanj-Podpaklenik

0
1038
Direktor Ceste FBiH Ljubo Pravdić potpisao ugovore sa predstavnicima najuspješnijih ponuđača (Foto: Ceste FBiH)

Predstavnici JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i najuspješniji ponuđači danas su potpisali ugovore o završetku i nadzoru radova na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj – Podpaklenik, sa planinskim prijevojem Karaula.
Ugovore je, u ime naručitelja – JP Ceste FBiH, potpiso direktor Ljubo Pravdić sa predstavnicima najuspješnijih ponuđača.
Ugovor za završetak radova na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj – Podpaklenik, sa planinskim prijevojem Karaula dodijeljen je konzorciju Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i GP ŽGP d.d. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 9.974.910,86 KM, a rok za završetak radova je 12 mjeseci.
Ugovor za nadzor radova na završetku magistralne ceste M-18, dionica Kladanj – Podpaklenik, sa planinskim prijevojem Karaula je dodijeljen konzorciju koji čine Trasa d.o.o. Sarajevo i DESIGN&QC d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 877.386,48 KM.
Ugovori će se finansirati iz kreditnih sredstava Evropske investicijske banke (EIB) te predstavljaju nastavak realizacije Programa modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH.