CineStar Cinemas otvara moderno kino u Prijedoru

0
781
Multipleks u Prijedoru je 26. kino po redu na teritoriju BiH, Hrvatske i Srbije

Prijedor će, nakon Mostara, Bihaća, Tuzle, Banja Luke, Zenice i Sarajeva biti nova zvjezdica na mapi CineStar Cinemas, najmodernijeg i najvećeg kino lanca u BiH i regiji.
CineStar Prijedor će 30. septembra u 16 sati otvoriti svoja vrata za sve ljubitelje filma u tržnom centra Patrija, a raspolagat će sa tri moderno opremljene kino dvorane s 222 udobnih CineStar sjedišta, uključujući VIP i Love Box sjedišta koja boravak u kinu čine privatnijim i opuštenijim. Dvorane su opremljene Barco projektorima koje karakteriše visoka kvaliteta slike zadivljujuće svjetline, živih boja i visokog kontrasta. U dvije dvorane su ugrađeni novi RealD 3D sistemi koji će podići kvalitetu 3D prikaza slike te će posjetioci imati osjećaj kao da su u središtu radnje filma. U sve tri dvorane se ugradjuju digitalna Crown pojačala zvuka te JBL zvučnici nove generacije čime ce kvaliteta zvuka biti savršena te će se osjetiti jednako u svakom sjedištu dvorane bez obzira na poziciju.
U kino repertoaru CineStar Cinemas, kojeg je Međunarodno udruženje kinematografa (UNIC) proglasilo najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, od prvog dana moći će se pogledati najveći filmski hitovi, a posjetioci kina mogu i uštediti ako koriste Loyalty program za skupljanje bodova i kupovinu ulaznica putem interneta, Moja CineSrijeda – najpovoljniji dan u sedmici, ali i uživati u Matinejama ili Family paketima. Za najmlađe već od prvog dana, bit će ponuđena akcija Super crtići po promo cijeni od 3 KM.
Više informacija kao i on line kupovina ulaznica za CineStar Prijedor biti će dostupna od 28. septembra na CineStar web stranici www.cinestarcinemas.ba.
CineStar Cinemas je najveći kino lanac u BiH i regiji te će sa novim u Prijedoru brojiti 161 dvoranu i preko 24.700 sjedišta, a multipleks u Prijedoru je 26. po redu na teritoriju Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Prijedor je ujedno sedmi grad u BiH u kojem CineStar posluje. Podsjetimo, prvi multipleks u BiH, CineStarMostar, otvoren je 2012. godine, uslijedilo je otvorenje i druga dva multipleksa: CineStar Bihać 2014., te CineStar Tuzla 2016. CineStar 4DX Delta Planet u Banjaluci 2019., a CineStar porodici posljednji su se pridružili Zenica, krajem 2019.i Sarajevo 4DX Bingo City center polovinom 2020.