Citroën, Accor i JCDecaux ujedinjeni u Urban Collëctif rade na razvoju autonomne urbane mobilnosti sutrašnjice

0
406
Urban Collëctif okuplja Citroën, Accor i JCDecaux na razvoju autonomne urbane mobilnosti sutrašnjice

Urban Collëctif potpuno je novo partnerstvo koje okuplja Citroën, Accor i JCDecaux, tri francuske kompanije koje djeluju na međunarodnom nivou i prisutne su u svakodnevnom životu stanovnika gradova diljem svijeta te dijele istu viziju o urbanoj mobilnosti sutrašnjice.
Zajednička im je ambicija optimizirati mobilnost kako bi svako mogao imati dio urbanog prostora za sebe i na taj način dugoročno poboljšati kvalitetu života u gradovima.
Ta se ambicija temelji na inovativnom konceptu pod nazivom Citroën Autonomous Mobility Vision, koji povezuje Citroën Skate, univerzalnu platformu opremljenu naprednim tehnologijama za mobilnost, s tri potpuno nove kabine koje pružaju različite usluge: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness i JCDecaux City Provider, a svaka od njih pruža jedinstveno iskustvo i drukčiji doživljaj grada.
Taj se neviđeni koncept gradske mobilnosti s otvorenim kodom (opensource) temelji na autonomnoj, električnoj i brzoj tehnologiji marke Citroën te ima za cilj omogućiti bolji protok i manje gužve u gradovima, pri čemu se uzimaju u obzir sve veće potrebe ljudi u smislu kretanja, usluga, sigurnosti i ugodnog života u gradu.