Citroen ima dva finalista za nagradu Autobest 2018

0
825
Citroën ima dva finalista u izboru za nagradu Autobest 2018 - novi C4 Cactus i Berlingo

Žiri evropskog natjecanja za nagradu Autobest je među 20 kandidata zvanično proglasio šest finalista. Citroën ove godine na ovom prestižnom natjecanju ima dva finalista. To su novi Citroën Berlingo i nova kombi limuzina Citroën C4 Cactus. U18-godišnjoj historiji ovog natjecanja, ove godine prvi put jedan proizvođač automobila ima dva svoja modela. Dobitnik priznanja ‘Best Buy Car of Europe’ 2019. godine, koji će osvojiti titulu Autobest 2018 priznanje za najbolji izbor pri kupovini automobila u Evropi, bit će poznat 5. decembra.
Žiri čine 31 vodeća automobilska novinara iz 31 evropskih država, koji ocjenjuju vozila u izboru na osnovu 13 kriterija, kao što su odnos između kvalitete i cijene, dizajna, udobnosti i tehnologije, a također i kvalitete usluga te raspoloživosti rezervnih dijelova unutar distribucijske mreže.
Nakon završetka usporednih testova šest finalista, koji će se održati 27. i 28. novembra 2018, model sa najviše osvojenih glasova bit će proglašen dobitnikom naziva ovog prestižnog izbora.
Kao najprodavaniji Citroënov model 2017. godine u gotovo 17 država, Berlingo je danas drugi najprodavaniji Citroënov model odmah iza modela C3. U Evropi je drugi najprodavaniji porodični monovolumen, a u segmentu lakih privrednih vozila svake godine je među prva tri. Od početaka prodaje u 1995. godini proizvedeno je ukupno već više od 3,3 miliona primjeraka.
Najnovija generacija, nastala po inspiraciji očekivanja stranaka, izvrstan je dokaz o novom sloganu marke ‘Inspired by You’. Novi Citroën Berlingo je kao vozilo sa brojnim izgledima nadasve pametna kupovina za porodice ili starije koji u njemu vide idealnog partnera za svoj aktivni život i kojima najviše znače posebno njegova prostrana unutrašnjost i korisnost.
Novi C4 Cactus, koji se odlikuje jedinstvenim dizajnom, je ultra udobna kombi limuzina. Iz korijena promijenjena nova kompaktna kombi limuzina C4 Cactus ulazi u novu dimenziju s aspekta tehnologija i motora i ujedno će zbog svojih jedinstvenih karakternih linija i udobnosti još uvijek u velikoj mjeri odstupati od konkurenata. Njegov dizajn će očuvati odvažne i moderne linije, a postat će još prestižniji.
Unutrašnjost novog vozila C4 Cactus se od ostalih razlikuje po izuzetnoj udobnosti i putnike okružuje kao čahura ličinke. Novi C4 Cactus, čiji dizajn se zasniva na programu Citroën Advanced Comfort®, u Evropu je uveo ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) koji široj javnosti nude pristup efektu letećeg tepiha i premijerno u svijetu predstavlja sjedala Advanced Comfort.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here