Citroen predstavio redizajnirani C4 Cactus

0
1328
Novi C4 Cactus vizuelno se ističe prednjim dijelom, preoblikovanim bokovima i zadnjim dijelom sa LED svjetlima

Citroen je danas novinarima u izložbenom prostoru La Cite de L’Eau (Pariz) predstavio redizajnirani C4 Cactus koji se vizuelno ističe novim upečatljivim prednjim dijelom, preoblikovanim bokovima i naglašenim zadnjim dijelom sa novim LED svjetlima i 3D efektom.
Kako navode u Citroenu, spojen je jedinstveni karakter modela C4 Cactus i udobnost u skladu s karakteristikama modela C4.
Ljubitelji personalizacije mogu biti zadovoljni imajući u vidu da će novi C4 Cactus nuditi čak 31 kombinaciju spoljašnjeg izgleda.
Međuosovinsko rastojanje od 2,60 m i kratki prepusti garantuju kompaktne dimenzije kako bi automobil ostao okretan i lako upravljiv, istovremeno nudeći prostranost.
Dostupno je i 12 sistema za pomoć u vožnji, 3 sistema za umreženost i motori snage do 130 KS. Programom Citroën Advanced Comfort®, Novi C4 Cactus prvi put u Evropi uvodi oslanjanje s progresivnim hidrauličnim graničnicima™ (Progressive Hydraulic Cushions™ – PHC) kojim se omogućava utisak letećeg tepiha i prvi put u svijetu predstavlja sjedišta Advanced Comfort, prenosi Jutarnji.hr.
Novi C4 Cactus je u svojoj najsnažnijoj verziji dostupan sa turbo benzinskim motorom PureTech 130 S&S koji je uparen s ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa. Motor PureTech 110, takođe s turbo punjačem, nudi se s ručnim mjenjačem (PureTech 110 S&S BVM) ili s automatskim mjenjačem sa šest stepeni prenosa EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6). Tu je i osnovna verzija s motorom PureTech 82 i ručnim mjenjačem.
Kod dizelaša tu je BlueHDi motor snage 100 KS, dok će se kasnije na tržištu naći i BlueHDi dizelski motor sa 120 KS i automatskim mjenjačem.