Coca-Cola: Koumettis novi predsjednik Grupe za Evropu, Bliski Istok i Afriku

Koumettisa će na poziciji šefa za CEE koja uključuje odgovornost za 26 zemalja, naslijediti Lana Popović, koja je trenutno na poziciji generalnog direktora franšize za Sjeveroistočnu Evropu

0
1086
Nikos Koumettis imenovan za predsjednika Coca Cola Grupacije za Evropu, Bliski Istok i Afriku

Kompanija Coca-Cola objavila da je Nikos Koumettis imenovan za predsjednika Grupe koja upravlja Evropom, Bliskim Istokom i Afrikom (EMEA).
EMEA je najveća i najraznolikija grupa u Kompaniji, sa šest poslovnih jedinica, 120 zemalja i trećinom svjetske populacije: 2,4 milijarde ljudi. Koumettis je trenutno na poziciji predsjednika poslovne jedinice za Centralnu i Istočnu Evropu (CEE).

Lana Popović je do sada bila na funkciji generalnog direktora franšize za Sjeveroistočnu Evropu

Koumettisa će na poziciji šefa za CEE koja uključuje odgovornost za 26 zemalja, od Italije do Rusije, naslijediti Lana Popović, koja je trenutno na poziciji generalnog direktora franšize za Sjeveroistočnu Evropu. Popović je prethodno vršila dužnost generalne direktorice za područje Baltika i Poljske. Coca-Coli se pridružila 2001.godine, te obavljala različite funkcije u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Popović će direktno odgovarati Koumettisu.