Coca-Colina podrška mladima stavlja u fokus mentalno zdravlje

0
526
Coca-Colina podrška mladima u program uvrstila teme za koje su mladi najviše zainteresovani

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) definisala je mentalno zdravlje kao stanje dobrobiti u kojem pojedinac ostvaruje svoje potencijale, može se nositi s normalnim životnim stresom, može raditi produktivno i sposoban je pridonositi zajednici.
Mentalno zdravlje nije samo odsustvo mentalnog poremećaja. To je posebno postalo jasno tokom pandemije, i ako je ijedna tema postala aktuelna tokom pandemije, onda je to tema mentalnog zdravlja.
Coca-Cola HBC B-H Sarajevo je temu mentalnog zdravlja uključila u svoj program osnaživanja mladih -Coca-Colina podrška mladima, pa će webinar Mentalno zdravlje kao temelj za razvoj, napredak i prevazilaženje izazova biti održan 12. novembra u 19 sati, putem Zoom aplikacije.
Prof. dr. Ivana Zečević, koja će voditi ovaj webinar, je redovna profesorica na studijskom programu psihologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci i psihoterapeut.
Prijave za učešće su otvorene do samog početka webinara, a prijavni obrazac nalazi se na linku: http://bit.ly/prijavaCCPM2021
Iako primarno namijenjene mladima 18 – 30 godina, na radionicama mogu učestvovati svi, sa napomenom da mlađi od 18 mogu pratiti program uz prethodnu pismenu saglasnost roditelja. Program mogu pratiti i stariji od 30 godina ukoliko spadaju u ranjive kategorije nezaposlenih ili na drugi način osjetljivih grupa (nacionalne manjine, osobe sa poteškoćama ili invaliditetom, ljudi koji su ostali bez posla zbog pandemije, itd).