Colgate predstavio pastu za zube u tubi koja se može reciklirati

0
1153
Colgate Smile pasta za zube upakovana je u prvu reciklirajuću tubu

Colgate je predstavio novu revolucionarnu pastu za zube ‘Smile for Good’ koja sadrži minimalan broj sastojaka, te se prvi put u ovoj industriji na prednjoj strani tube navodi svaki sastojak sa jasnim objašnjenjem njegove svrhe. ‘Smile for Good’ upakovana je u prvu i jedinstvenu Colgate plastičnu tubu koja se može reciklirati.
Sastojci sadržani u pasti prirodni su do 99,7% i namjenski odabrani kako bi pasta bila pogodna i od specifične koristi. Trenutno postoje dvije formule – Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening, sa sodom bikarbonom, koja je poznata po svojim svojstvima izbjeljivanja.
Štaviše, ograničeni popis sastojaka ne uključuje SLS, TiO2 ili saharin, a proizvod su certificirali Vegan Society, FSC i EcoCert, što znači da se formula pravi odgovorno i da je većina komponenti prirodnog porijekla.
Colgateova tuba je nedavno dobila priznanje od APR (Asocijacije reciklatora plastike) i RecyClass (inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koji postavljaju norme za recikliranje u Sjevernoj Americi i Evropi.
Godišnje se širom svijeta potroši oko 20 milijardi tuba, i zato Colgate dijeli s konkurentima svoju inovativnu tehnologiju, pokazujući svoju posvećenost transformaciji jednog od najčešće korištenih oblika plastične ambalaže koji se do sada nije mogao reciklirati.
(PR tekst)
______
Colgate Smile for Good pasta za zube može se u BiH kupiti u dm i cm objektima po preporučenoj cijeni od 7,8 KM.