Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov licencirani Solution Provider u BiH

0
1364
Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala partnerski ugovor sa Microsoftom u BiH

Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.
Za prestižni status ova kompanija se kvalifikovala na osnovu svojih dosadašnjih rezultata u inovacijama, inžinjerskih resursa i izvrsnosti u primjeni Microsoft cloud rješenja u Jadranskoj regiji. Comtrade System Integration Adriatic već ima LSP status u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu.
Comtrade System Integration Adriatic od sada je u mogućnosti da ponudi kompletan portfolio Microsoft cloud usluga svojim klijentima i u Bosni i Hercegovini. Osim što nudi Microsoft rješenja, Comtrade System Integration Adriatic osnovao je i stručno sjedište – Adriatic Microsoft Competence Centar, koji će promovisati najbolje prakse i obučavati klijente kako da dobiju maksimum iz Microsoft rješenja u području mašinskog učenja, umjetne inteligencije, prediktivne analitike i digitalizacije radnih mjesta.
“Budućnost poslovanja je u prihvatanju i primjeni digitalnih tehnologija. Naši timovi certificiranih Microsoft profesionalaca rade sa svojim partnerima i klijentima širom svijeta kako bi predstavili najnovije inovacije u području clouda, big data analitike, sigurnosti, hibridnih cloud okruženja, alata za poslovnu saradnju i drugih Microsoft tehnologija“, rekao je Damir Fetahagić, generalni direktor Comtrade System Integration – Sarajevo.
“Microsoft jeste i uvijek će biti organizacija koja je osnovana na partnerskom ekosistemu svjetske klase. Naš uzajamni uspjeh leži u uspjehu naših kupaca. Pristup ujedinjenog partnerstva stvara zajedničke, transformacijske i jedinstvene mogućnosti za naše klijente“, rekao je Omar Krivošija, direktor Microsofta za BiH.
Comtrade System Integration Adriatic je formirao tim profesionalaca koji će donijeti nova poslovna iskustva klijentima u BiH, u sektorima kao što su bankarstvo, osiguranje, telekomunikacije, zdravstvena zaštita, energija te komunalne usluge i javni sektor.