Ćorluka: Uložit ću 20 miliona KM za obnovu tvornice keksa Lasta

0
798
Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić razgovarao sa Petrom Ćorlukom, vlasnikom Violete i Laste (Foto: Grad Čapljina)

Gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić danas je u Gradskoj upravi održao sastanak sa Petrom Ćorlukom, direktorom i vlasnikom kompanije Violeta i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla Lasta.
Nakon sastanka obišli su pogone tvornice Lasta. Gradonačelnik Čapljine je pozdravio potez kompanije Violeta.
“Svakako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu, i kao Čapljinac i kao gradonačelnik veselim se će što priča s Lastom pozitivno završiti. Sjećam se, kao da je jučer bilo, kada su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni. Rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo”, kazao je gradonačelnik Vidić.
Petar Ćorluka je ovom prilikom potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste, te za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtjeva Evropska unija planira uložiti 20 miliona KM.
“Svakako mi je najvažnije da Lasta povrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaj proizvodnju hrane pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova…, a već su u tijeku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima. Nakon obnove raspisuje se natječaj za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti potporu i partnerskih firmi, kao što su Ferero roshe, Barilla… koje će nam svakako pomoći sa svojim znanje i iskustvom”, rekao je Ćorluka.
On je dodao da blizina željezničke pruge uveliko olakšava nabavku potrebitih sirovina koje su van granice naše države, prenosi Čapljinski portal.
“Vjerujem da će Čapljina uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji”, istaknuo je Ćorluka.