Delegacija Privedne komore Indonezije u Komori Tuzla

0
592
Nedret Kikanović primio u službenu posjetu dr Yunni Indrani

Kantonalnu privrednu komoru Tuzla danas je posjetila delegacija komore Indonezije koja ovih dana boravi u posjeti Bosni i Hercegovini. Tom prilikom je Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla sa saradnicima, primio u službenu posjetu dr Yunni Indrani W.SE. iz Privredne komore Indonezija.
Kikanović je uvažnoj gošći predočio strukturu privrede Tuzlanskog kantona. Bilo je razgovora i o trendovima vanjskotrgovinske razmjene između Indonezije i Bosne i Hercegovine, načinima na koje se saradnja može unaprijediti u narednom periodu, te mogućnostima i realnim potrebama uključenja privrednih komora u jačanje privrednih odnosa.
Yunni Indrani se interesovala za mogućnost organizovanja poslovnih susreta i prezentacije privrede i projekata naše zemlje u Indoneziji. Imajući u vidu da je njen boravak u BiH usko povezan sa njinim učešćem na Festivalu savremene žene, razgovarano je i o prisustvu žena u privredi kao i značaju edukacije i promocije poduzetništva među mladim ženama, s ciljem pokretanja sopstvenog biznisa.
Na kraju ugodne posjete, obje strane su uz izraze zadovoljstva zbog upriličenog susreta, te izrazile spremnost za nastavkom saradnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here