Delegacija Privedne komore Indonezije u Komori Tuzla

0
852
Nedret Kikanović primio u službenu posjetu dr Yunni Indrani

Kantonalnu privrednu komoru Tuzla danas je posjetila delegacija komore Indonezije koja ovih dana boravi u posjeti Bosni i Hercegovini. Tom prilikom je Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla sa saradnicima, primio u službenu posjetu dr Yunni Indrani W.SE. iz Privredne komore Indonezija.
Kikanović je uvažnoj gošći predočio strukturu privrede Tuzlanskog kantona. Bilo je razgovora i o trendovima vanjskotrgovinske razmjene između Indonezije i Bosne i Hercegovine, načinima na koje se saradnja može unaprijediti u narednom periodu, te mogućnostima i realnim potrebama uključenja privrednih komora u jačanje privrednih odnosa.
Yunni Indrani se interesovala za mogućnost organizovanja poslovnih susreta i prezentacije privrede i projekata naše zemlje u Indoneziji. Imajući u vidu da je njen boravak u BiH usko povezan sa njinim učešćem na Festivalu savremene žene, razgovarano je i o prisustvu žena u privredi kao i značaju edukacije i promocije poduzetništva među mladim ženama, s ciljem pokretanja sopstvenog biznisa.
Na kraju ugodne posjete, obje strane su uz izraze zadovoljstva zbog upriličenog susreta, te izrazile spremnost za nastavkom saradnje.