Veritas Automotive i ASA Šped šire poslovanje i otvaraju nova radna mjesta

0
2623
Načelnik Općine Novi Grad sa predstavnicima kompanija ASA Šped i Veritas Automotive

Načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić sastao se danas sa predstavnicima proizvodnih i skladišnih kompanija ASA Šped i Veritas Automotive.
Kompanija Veritas Automotive posluje u Rajlovcu i kćerka je njemačke kompanije. U općini Novi Grad, gdje posluje, ova firma zapošljava 500 radnika ostvarujući promet od 36 miliona eura, djelujući na površini od 16.000 kvadrata.
I kako kvalitet uvijek prepoznaje kvalitet, tako su i kompanije Veritas Automotive i ASA Šped partneri od prvog dana poslovanja, a protekle sedmice dogovoreno je i proširenje kapaciteta poslovanja i nova radna mjesta.
“Samo u prvoj fazi djelovanja, od ukupne tri, planirano je 205 novih radnih mjesta. Pri završnoj fazi ovog paketa, broj novih uposlenika iznosit će čak 805, a završna faza proširenja kapaciteta ukazuje i dodatnih 15.100 kvadrata, kao i dodatni promet od 124 miliona eura”, kazao je Ervin Berbić, direktor Veritas Automotive.
Direktor ASA Šped Abdulah Povlakić ukazao je na važnost osiguravanja resursa i uslova za nesmetan rad svim sudionicima u procesu širenja kapaciteta.
“Naša kompanija kontinuirano radi na usavršavanju i proširenju poslovnih kapaciteta, tako da osim proizvodnih, logističkih i drugih usluga Asa Šped prati i razvoj svojih klijenata, prošpirivši i svoje kapacitete. Kupili smo još jednu lokaciju u Rajlovcu cca 35.000 kvadratnih metara, a širenje nastavljamo i dalje”, kazao je Povlakić.
Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Grupacije koja inače upošljava više od 1.000 radnika, izrazio je zadovoljstvo za svaki segment unaprijeđenja poslovanja u našoj zemlji.
“Važne su ideje i želja za napredovanjem. Neke od njih se mogu realizirati, a neke ne, pa ipak na pomolu su velike poslovne vijesti u narednom periodu”, kazao je Hadžiselimović.
Načelnik Efendić naglasio je da je prioritet općine Novi Grad uspostavljanje dobrih poslovnih prilika za sve one koji žele širiti kapacitete ili investirati u općini, jer na taj način pružamo našim kadrovima priliku za zaposlenje, a ujedno kreiramo i pozitivnu sliku za sve one koji žele razvijati biznis u BiH, saopćeno je iz općinske press službe.