Denis Čivgin novi predsjednik Uprave Vakufske banke

0
1272
Denis Čivgin imenovan za predsjednika Uprave – direktora Vakufske banke Sarajevo

Odlukom Nadzornog odbora Vakufske banke, Denis Čivgin je imenovan za predsjednika Uprave – direktora Vakufske banke d.d. Sarajevo.
Čivgin u Vakufsku banku dolazi s mjesta predsjednika Uprave Imex Banke u Hrvatskoj, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u bankarskom i realnom sektoru.
Bankarsku karijeru je započeo u Zagrebačkoj banci u Sektoru poslovanja za velike sisteme gdje je proveo pet godina, da bi potom svoja znanja usavršavao u realnom sektoru, radeći na pozicijama člana uprave za finansije i direktora finansija.
Značajno bankarsko iskustvo stekao je na mjestu regionalnog direktora za poslovnu mrežu Zagreb u Sberbanci i na mjestu člana Uprave Vaba banke Varaždin, te direktora Financijskog centra Zagreb.
Zajedno sa dosadašnjim članovima Uprave Banke, Elmom Zukić, Emirom Bektešević i Edinom Vuk će i u narednom periodu nastaviti sa daljim razvojem Banke i ostvarenju pozitivnih rezultata.
Vakufska banka koja je u većinskom vlasništvu Fabrike duhana Sarajevo, uspješno posluje više od 20 godina na bosanskohercegovačkom tržištu. Banka je fokusirana na pružanje sveobuhvatne finansijske usluge stanovništvu u 20 poslovnica na području Federacije BiH, te srednjim i malim preduzećima.