Deset priznanja ‘Must have’ za brendove AS Holdinga

0
605
Na Must have manifestaciji, i ove godine brendovi AS Holdinga dobili najveći broj glasova trgovaca

Na ‘Must have 2020’ manifestaciji dodjele priznanja najboljim proizvodima na bh. tržištu, koju je organizirao IN Store magazin u saradnji sa najvećim trgovačkim lancima u BiH, drugu godinu zaredom brendovi AS Holdinga dobili su najveći broj glasova trgovaca.
Na svečanoj dodjeli, priznanja su uručena predstavnicima kompanija Klas, Sprind, Vispak, AC Food i Oaza, a proizvodi koji bi se trebali naći na policama svake trgovine ali i domaćinstva su: Sprind jufka, Zlatna džezva, Vispak Sad pa sad, Vispak supe, Oaza, Zlatni puder, Klas tjestenine,Klas jufke, Tops i Maza.
“Prošle godine smo osvojili osam, a ove godine je broj nešto veći. Ponosni smo zbog činjenice da je snaga i prepoznatljivost naših proizvoda opet došla u prvi plan i da su naši brendovi postali obavezan dio asortimana svih trgovina u BiH. Vjerujemo da će naredne godine i naši ostali brendovi ponijeti titulu ‘Must have’, a posebno oni koji tek dolaze na bh. tržište“, istakao je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga.
Projekat Must have koji je od važnosti za FMCG kompanije, baziran je na istraživanju TOP brendova za koje glasaju trgovci, a lista se sastoji od asortimana kojeg svaka snabdjevena trgovina mora imati na svojim policama. Trgovci iz In Store baze koja broji 7.000 adresa svih profila trgovina, biraju brendove koji su prema njihovom mišljenju u TOP 100.