Deseti rođendan Diners Cluba: Na tržištu BiH izdato 10.000 kartica

0
2593
Saradnja Diners Cluba i Pošta BH: Dodatne pogodnosti za korisnike usluga

Imati karticu Diners Club-a znači ujedno biti članom globalnog kluba, sa pogodnostima u preko 190 država u kojima Diners posluje.
Građani BiH su dobro informirani, znaju šta žele i šta očekuju. Dokaz tome je i to što Diners ove godine obilježava deset godina prisutnosti u Bosni i Hercegovini, kao i izdavanje 10.000-te kartice. To nije mala stvar, znajući da je u posljednje dvije godine izdato blizu 8.000 kartica, te da je Diners najmlađa, ali i jedina samostalna kartična kuća na bh. tržištu.
To znači da se kartice ne izdaju preko licencirane banke, nego se plasiraju kroz različite kanale prodaje, direktno i preko partnerskih kompanija: Sparkasse Bank BiH, Privredne banke Sarajevo, BH Pošte, Hrvatske pošte Mostar, Pošte Srpske.
Diners karticom se u BiH može koristiti na preko 10.000 prodajnih mjesta, odnosno 24.000 POS terminala, a privatna lica mogu kupljeno plaćati na rate i do 36 mjeseci, kao i uz odgođeno plaćanje do 40 dana. Podizanje gotovine je moguće na bankomatima Sparkasse Bank BiH, Intesa Sanpaolo banke i UniCredit banke, alii u poslovnicama BH Pošte i Hrvatske pošte Mostar.

Alma Kratovac, direktorica Diners Cluba u BiH

“Kao društveno odgovorna kompanija, Diners nastoji ojačati poslovanje i saradnju sa lokalnim kompanijama. Zahvalni smo što su to domaće institucije i kompanije prepoznale i ukazale nam povjerenje, koje mi svakodnevno nastojimo opravdati i unaprijediti”, izjavila je Alma Kratovac, direktorica Diners Cluba u BiH. Uz kartice namijenjene fizičkim licima, Diners nudi čitav set pogodnosti namijenjen poslovnim ljudima, menadžerima i vlasnicima kompanija.
Omiljeni dan za kupovinu u našoj zemlji postao je utorak, i to zahvaljujući upravo Diners kartici.
Čuveni D-utorak, vlasnicima Diners kartice osigurava popust i do 20% za sva plaćanja.
Sigurnost klijenata Diners Clubu je izuzetno važna, tako da su sve kartice osigurane, a korisnici zaštićeni u slučaju eventualnih zloupotreba ili krađe kartica.
Sve Diners Club pogodnosti na globalnom nivou se spuštaju na lokalni nivo. Zahvaljujući tome, primjera radi, vlasnici Diners kartica imaju pristup u VIP salone na 750 aerodroma širom svijeta.