Deutsche Bank ukida gotovinu na šalterima

0
112
U većini poslovnica Deutsche Bank novac bi trebao biti dostupan samo na bankomatima

U većini poslovnica Deutsche Bank gotovina više neće biti dostupna na šalteru.
“U budućnosti više ne želimo da nudimo gotovinu u poslovnicama jer držanje gotovine u poslovnicama uzrokuje troškove”, rekao je Lars Stoy, direktor Odjela poslovanja s domaćim privatnim klijentima najveće njemačke banke.
Novi plan banke mnogi vide kao jasan korak unatrag za klijente.
“Glavni zadatak podružnice je prodaja, savjetovanje klijenata o investicijama, hipotekama, donekle potrošačkim kreditima i osiguranju. Tada će i podružnice opet biti profitabilne”, rekao je Stoy, prenosi Fenix Magazin.
Prema planovima, banka želi ponuditi gotovinu samo u nekoliko velikih poslovnica. U većini poslovnica Deutsche Bank novac bi trebao biti dostupan samo na bankomatima.
Iz Deutsche Bank su za nekoliko njemačkih medija potvrdili ove navode. Portparolka je objasnila da će banka smanjiti broj ličnih novčanih izdataka u poslovnicama kao dio svoje strateške transformacije u Njemačkoj. Prema navodima iz Deutsche Bank, ovi su planovi odgovor na promjene u ponašanju kupaca.
“Kada je riječ o plaćanju i rukovanju gotovinom generalno, uočava se jasan trend bezgotovinskog plaćanja. Kupci imaju pristup nacionalnoj mreži bankomata za snabdijevanje gotovinom, a novac se takođe može podići prilikom kupovine u mnogim supermarketima ili na benzinskim pumpama”, navode iz Deutsche Bank.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here