Digitalizacija malih i srednjih kompanija uz 15% povrata na investiciju u ProCredit Bank

0
457
GO Digital - kreditna linija EBRD u saradnji sa ProCredit Bank za unapređenje digitalizacije preduzeća

Vlasnik ste kompanije koja razmišlja o investiciji koja će poboljšati efikasnost u poslovanju? Kupujete li CNC mašinu ili 3D printer?
Krajem juna ove godine, ProCredit Bank BiH i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) potpisale su ugovor o kreditnoj liniji od 5 miliona eura, za koju je Evropska unija osigurala i bespovratna sredstva, u okviru programa ‘Go Digital’. Potpisivanjem ugovora, ProCredit Bank, prva digitalna banka u Bosni i Hercegovini, postala je partner EBRD-a za provođenje ovog programa.
Navedena kreditna linija je otvorila niz mogućnosti za ulaganja malih i srednjih preduzeća (MSP) u investicije za digitalizaciju procesa. Pored navedenog, EBRD uz verifikaciju investicije vrši i povrat do 15% od iznosa realizovanog kredita sa ProCredit Bank. Konkretno, ukoliko ste kompanija kvalifikovana kao malo ili srednje preduzeće, te kupujete mašinu u vrijednosti od 100.000 KM, i za kupovinu uzimate investicioni kredit, možete očekivati povrat u iznosu 15.000 KM. Navedeni iznos je u većini slučajeva, uzrok povrata kredita adekvatan namjeni kredita, dovoljan za pokriće troškova kredita i većeg dijela troškova kamate.
Proces apliciranja je jednostavan uz popunjavanje odgovarajućeg obrasca i prilaganje investicionog plana. Odobrenje kredita se realizuje uz ustaljenju kreditnu procedure ProCredit Bank ali i uz podršku EBRD konsultanata.
Ukoliko planirate da investirate u digitalizaciju procesa, a nemate ideju kako da sve finansirate, kontaktirajte ProCredit Bank na broj telefona 033 250 950 ili putem e-maila na directinfo@procreditbank.ba i budite dio ‘Go Digital’ priče.

(Izvor: PR Procredit Bank)