SFF: Dodijeljeno Srce Sarajeva za najbolje TV serije

0
1041
Direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je autore da se prijave na javni poziv za najbolje TV serije

Na svečanoj ceremoniji dodjele Srca Sarajeva za najbolje TV serije, koja je pod pokroviteljstvom BH Telecoma, održana sinoć u hotelu Holiday u Sarajevu, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman pozvao je sve domaće i regionalne autore da se prijave na kontinuirani javni poziv koji je u toku obraćanja objavljen na sljedećem linku https://www.bhtelecom.ba/drustvena-odgovornost/2021/08/otvoren-javni-poziv-bh-contentlab/.
Javni poziv je otvoren za projekte igranih serija u okviru BH Content Lab platforme za čiju produkciju je namijenjeno 18 miliona KM.
“Uz iskrene čestitke upućene svim dobitnicima prvog Srca Sarajeva za najbolje TV serije, nadam se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine sa odličnim TV serijama iz Bosne i Hercegovine, svakako i iz regiona”, izjavio je Kahriman.
Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije 27. Sarajevo Film Festivala bilo je nominirano 16 serija. O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija. Ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.
Posebno dizajnirana Srca Sarajeva dobili su:
– Najbolja dramska serija – TV serija Porodica
– Najbolja komedija – TV serija Dnevnik Velikog Perice
– Najbolji kreator serije – Bojan Vuletić (Porodica)
– Najbolji glumac u TV seriji – Boris Isaković (Porodica)
– Najbolja glumica u TV seriji – Jasna Đuričić (Grupa)
– Zvijezda u usponu – Ivana Zečević (Grupa)