Donacija NLB Banke Fondaciji Junuzović za obnovu Klinike dječijih bolesti u Tuzli

0
1065
Predsjednica Uprave NLB Banke Lidija Žigić uručila ček od 4.000 KM osnivačici Fondacije, Selvedini Junuzović

U Tuzli je danas održana konferencija za novinare na kojoj je NLB Banka d.d. Sarajevo uručila donaciju u iznosu od 4.000 KM humanitarnoj organizaciji – Fondaciji Junuzović, koja će novac uložiti u obnovu Klinike za dječije bolesti u Tuzli.
Dio navedenih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije ‘NLB Pay’ 7. februara u Sarajevu, u sklopu kojeg je organizovana i humanitarna akcija na kojoj su zvanice imale mogućnost dobrovoljno donirati novac. Iznos prikupljenih sredstava NLB Banka je udvostručila, a danas je predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić uručila ček u iznosu od 4.000 KM osnivačici Fondacije, Selvedini Junuzović.
“Veoma sam ponosna i sretna što smo dio ove izuzetno lijepe priče. Fondacija Junuzović od samog početka svojim humanim radom pomaže unapređenju društvene zajednice. Stoga smo se odlučili sredstva donirati upravo njima i na taj način ćemo poboljšati uslove boravka mališana na Klinici za dječije bolesti. Želim da se zahvalim svim našim prijateljima i poslovnim partnerima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava”, izjavila je Žigić. Osnivačica Fondacije, Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu.
“Želim da se zahvalim NLB Banci što je od samog početka uz Fondaciju Junuzović, a posebno na podršci projekta Obnove dječije klinike UKC Tuzla. Ovo je i pravi trenutak da najavim donatorsku večeru ‘Za osmijeh dječiji’ koja će biti održana 30. marta, a donacija NLB Banke biće prva uplata ove godine upravo u ovu svrhu”, rekla je Junuzović.
Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka uvažava potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji poticati razne projekte u kulturi, brizi za djecu i mlade, sportu, ekologiji, te sličnim projektima za opšte dobro društvene zajednice.